Kayıp nesil riski arttı

Kayıp nesil riski arttı
Türkiye depremler nedeniyle iktidarın üniversiteleri uzaktan eğitime geçmesi kararını tartışırken Dünya Bankası’ndan eğitimlerin aksatılmasıyla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.Dünya Bankası, Covid-19 salgınının,...

Türkiye depremler nedeniyle iktidarın üniversiteleri uzaktan eğitime geçmesi kararını tartışırken Dünya Bankası’ndan eğitimlerin aksatılmasıyla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

Dünya Bankası, Covid-19 salgınının, düşük ve orta gelirli ülkelerde öğrencilerin eğitimini aksatıp gelecek kazançlarının düşmesine neden olduğunu ve “kayıp nesil” riskini artırdığını bildirdi. Salgının okullar ile iş yerlerinin kapanmasına neden olarak insan sermayesini koruyan ve destekleyen hizmetleri sekteye uğrattığı anımsatılan raporda, salgın nedeniyle birçok ülkede okul öncesi eğitim çağındaki çocukların, salgın öncesi gruplarla karşılaştırıldığında, erken konuşma ve okuryazarlık alanında öğrenimlerinin yüzde 34’ünden fazlasını ve matematik öğrenimlerinin yüzde 29’undan fazlasını kaybettiği belirtildi.