Kaymakamdan Öğretmene Saygısızlık

Kaymakamdan Öğretmene Saygısızlık
Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde okul ziyaretlerinde bulunan Kaymakam M. Faruk Saygın’ın, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde (ÇPAL) girdiği sınıfta öğretmeni kovduğu iddia edildi. BirGün’ün haberine göre kaymakam...

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde okul ziyaretlerinde bulunan Kaymakam M. Faruk Saygın’ın, Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde (ÇPAL) girdiği sınıfta öğretmeni kovduğu iddia edildi. BirGün’ün haberine göre kaymakam Saygın, kendisine “hoş geldiniz” diyen ve elini uzatan öğretmeni, “Haddini bil, sınıftan çık dışarıda bekle” diyerek sınıftan kovdu.
Kemalpaşa Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu, konuyla ilgili şöyle konuştu:
“Sınıfta bulunan diğer öğretmen arkadaşımızın bu yapılanın doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına karşılık Kaymakam, ‘sen kimsin, ücretli misin’ diyerek tehditvari konuşmuştur. Ayrıca ücretli, kadrolu sözleşmeli de olsa onun bir öğretmen olduğunu unutmuştur. Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız.”
VALİLİK: İNCELEME BAŞLATILDI
Artvin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada yaşananları “üzücü” olduğu belirtildi. Açıklamada, “Kemalpaşa Kaymakamı öğrencilerle sohbet ettiği sırada sınıfa sonradan giren ve daha sonra sınıf öğretmeni olduğu anlaşılan kişinin elini uzatarak tokalaşma isteğini, pandemi kuralları gereği eli göğsünde selamlaşarak karşılamış, öğretmen olduğu sonradan anlaşılan kişinin ısrarı neticesinde kaymakamımızla öğretmenimiz arasında bizleri de üzen, istenmeyen bir diyalog meydana gelmiştir” denildi. Kaymakam Saygın hakkında inceleme başlatıldığı aktarıldı.