Kazanacak aday vurgusu

Kazanacak aday vurgusu
Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti lideri Meral Akşener, milletvekili transferi ile Meclis’te grup kurmasını sağlayan CHP’ye borçlu olduğu yönündeki söylemlere yanıt verdi.Altaylı’nın,...

Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti lideri Meral Akşener, milletvekili transferi ile Meclis’te grup kurmasını sağlayan CHP’ye borçlu olduğu yönündeki söylemlere yanıt verdi.

Altaylı’nın, “Bir önceki seçimde 20 milletvekili transferi ile Meclis’e girebilmesini sağlayan Kılıçdaroğlu’na masada ‘aday olmayın’ deme cesareti olamaz, çünkü ona borcu var”iddialarını hatırlatması üzerine Akşener, “Bizim borcumuz yok, eğer bir borç vardıysa biz onu 31 Mart’ta ödedik, hatta alacaklı haline döndük” diye yanıt verdi.

Akşener adaylık konusuyla ilgili şunları söyledi:
“2018’deki Millet İttifakı’nın oluşması başka bugün 6’lı Masa’nın şartlarının oluşması başka. Kemal Bey dedi ki, ‘Bu 6’lı Masa Cumhurbaşkanı adayını tespit edecek’. Bu masaya bu görevi verip, kendini bağlayan sayın Kılıçdaroğlu. O masanın bir noter olma görevi yok. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı tarifi vardı. Ben ona hep katıldım. Benim söylediğim bir şey daha var; kazanacak bir aday. Aklı başında, devlet deneyimi olan, bugünkü tuhaflıklara müsaade etmeyecek.”

PARMAK SALLAMA HALİ VAR
“Bir kısım insan var. CHP’de ve dışarıda. Zaman zaman parmak sallama hali var. Bu arkadaşlarımızı rencide ediyor. Arkadaşlarımız bazen ‘Ömer Seyfettin’in diyetine döndü bu iş, istemeseydin mi acaba’. Kemal Bey’i ayırıyorum, böyle bir keşmekeş var, o da arkadaşlarımızı incitiyor.”

ÇOK ENDİŞEM VAR
“Ne sayın Yavaş’ın ne sayın İmamoğlu’nun hakkında olumsuz, diğer belediye başkanları da dahil olmak üzere olumsuz düşünceye sahip değilim. Sosyal belediyecilikte gayet iyiler. Aday olmalarıyla ilgili de bir problemim yok. 1 yıl evvel önce bu iki arkadaşımızın ismi önde gidiyordu. İki arkadaşımızın seçmeninin taraftar haline dönmesi yarına yönelik problem yaratır dedim. İster Mansur Bey, ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok dedim. Aday olurlar, olmazlar, aslolan kazanmaktır. Kazanmak önemli. Çok endişem var.”