Kazanacak adaysa sana ne ihtiyaç var

Kazanacak adaysa sana ne ihtiyaç var
HDP’nin eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kullandığı “kazacanak aday” ifadesini eleştirdi. Halk TV’de konuşan...

HDP’nin eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kullandığı “kazacanak aday” ifadesini eleştirdi. Halk TV’de konuşan Önder, “‘Kazanacak aday’ bir siyasi liderin edeceği en son laf olmalı. İddianız ‘Biz şu adayda mutabık kalırız bu ilkeler ışığında ve onu kazandırırız’ olmalı. Kazanacak adaysa sana ne ihtiyacı var, zaten kendi kendine kazanır. Kazanacak aday Tayyip Erdoğan, o zaman git ona çalış, öyle gözüküyor” dedi.
Önder, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına ilişkin kimliği üzerinden yapılan eleştirilere işaret ederek “’Kemal Bey çok iyi bir adam ama…’ falan. Bu da faşizmi ve ayrımcılığı yeniden üretiyor. Siyasi iddia odur ki, biz Kemal Bey ya da bir başkası etrafında kenetleneceğiz şu ilkeler ışığında ve onu köşke taşıyacağız” değerlendirmesini yaptı.
“EN BÜYÜK TERÖR ÖRGÜTÜ İMAR ŞEBEKELERİ”
Deprem hazırlıkları ilgili olarak “imar şebekeleri”nin etkisine dikkat çeken Önder, “Türkiye’nin en büyük terör örgütü imar şebekleridir. Bunlar kadar örgütlü, sinsi, hayatın her alanına sirayet eden ve yıkıcı başka bir şey yok” ifadesini kullandı.