Kazandılar, sevindiler, işe döndüler

Kazandılar, sevindiler, işe döndüler
Migros’un İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki deposundaki işçiler, yüzde 8 oranındaki zammı kabul etmeyerek grev başlatmıştı. Eylemler önceki gün mutlu sonla noktalandı. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası, Migros...

Migros’un İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki deposundaki işçiler, yüzde 8 oranındaki zammı kabul etmeyerek grev başlatmıştı. Eylemler önceki gün mutlu sonla noktalandı. Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası, Migros işçileri için yürütülen görüşmelerin uzlaşmayla sonuçlandığını duyurdu. Dün de en düşük işçi kazancının 5 bin 125 lira olduğu açıklandı.

Firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından Migros'un Esenyurt'ta bulunan Avrupa Dağıtım Merkezi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan DGD-SEN Avukatı Mürsel Ünder, yapılan anlaşma sonucu depoda en düşük işçi kazancının 5 bin 125 lira olduğunu söyledi.
Ünder, iş sağlığı güvenliğiyle ilgili taleplerinin de karşılanacağının sözünü aldıklarını dile getirdi.
Depoda eylemlerin başlamasının ardından işten çıkarılan 257 işçi de geri alındı.

KIZI: GİTME BABA KELEPÇELERLER
İşçiler uzlaşmayı halaylarla kutlarken işçilerden Gülabi Aksu hem mutlu hem üzgündü… Aksu sevinçli olduğunu ancak kızının kelepçelenmesinden çok etkilendiğini söyledi. Aksu, "Depoya gelirken önümü kesip 'Baba gitme seni kelepçeleyecekler' dedi" diyerek üzüntüsünü paylaştı.

MİGROS CEO'SUNUN GÜLABİ ABİSİ OLDU

Migros İcra Kurulu Başkanı Ömer Özgür Tort, dün Habertürk'te Ebru Baki ve Yavuz Barlas'ın programına konuk oldu. Tort, "Esenyurt dağıtım merkezimizde yoğun bir diyalog sonucu sorunun çözülmüş olması hepimizi memnun eden bir sonuçtur. İşçilerimiz, çalışanlarımız memnun. Dönmelerini bekliyoruz" dedi. Tort şunları söyledi:

EYLEME SAYGILIYIZ AMA DEPO 6 GÜN ÇALIŞMADI
“Çalışanların istekleriyle ilgili süreçten bağımsız, bu dağıtım merkezinin çalışması esas. Olayın başlangıç noktasında iş ortağımız bize 3 Şubat tarihinde iş durduruldu bilgisini verdi. İş durdurulması tabii ki bir eylem şeklidir ama iş durdurulması karşılıklı diyaloglarla süratle ortadan kaldırılmalı. Eylemin her türlüsüne saygımız var. Ama bu kadar stratejik bir yerin çalışamaz hale getirilmesi bizim yönetebileceğimiz bir konu değil. Çünkü işin doğasında hem mağazalarımıza hizmet etmek var hem de binlerce ürünün ziyan olması noktasına kadar giden bir durum var. Tam 6 gün çalışmadı depo. Ne yazık ki en son noktadır iş akdini feshetmek. Çalışmamanın ötesinde bir başka arkadaşın çalışmasını engellemek de var. Böyle olduğu zaman ne yazık ki yapılacak son noktaya gelindi. O deponun önce çalışmasını sağlamak lazım. Depo çalıştığı sürece zaten o diyaloglar sürekli açık tutuldu. İşten çıkış noktasının ertesi günü tüm çalışanları işine tekrar davet ettik. İşten çıkarılan 180 kişiden 70'i geri döndü.”
Kelepçeli fotoğrafıyla gündeme gelen Gülabi Aksu ile ilgili de konuşan Tort, “Gülabi Abi'nin de dönmesini isteriz tabii, sonuçta sembol oldu. Hepsi bizim personelimiz. İş akdi feshinin ertesi günü bu çağrı zaten yapılmıştı” dedi.