"Çok dua ettim" diyen Orban: Erdoğan kazanmasaydı Soros'un adamı sınırları açardı

"Çok dua ettim" diyen Orban: Erdoğan kazanmasaydı Soros'un adamı sınırları açardı
Macaristan Başbakanı Orban, Türkiye'deki seçimlere yönelik "Erdoğan kazanmasaydı Soros'un adamı göçmenlere sınırları açardı, zafer için çok dua ettim" dedi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'de 28 Mayıs'ta...

Macaristan Başbakanı Orban, Türkiye'deki seçimlere yönelik "Erdoğan kazanmasaydı Soros'un adamı göçmenlere sınırları açardı, zafer için çok dua ettim" dedi. 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye'de 28 Mayıs'ta gerçekleşen ikinci tur cumhurbaşkanı seçimine ilişkin Erdoğan'ın seçimini kazanması için "çok ama çok" dua ettiğini söyledi.

Orban, "(Erdoğan'ın seçimi kazanması) Büyük bir rahatlama... Dürüst olmak gerekirse, Erdoğan'ın zaferi için sadece 'tezahürat' yapmıyordum, bunun için çok ve çok dua ediyordum. Eğer kazanmasaydı, bu bir trajedi olurdu" ifadelerini kullandı.

Orban, seçimde Millet İttifakı'nın adayı olarak yer alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da "George Soros'un adamı" diyerek hedef aldı. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması ihtimaline de değinen Orban, "Bu, Avrupa'ya bir anda iki ila üç milyon mültecinin akın etmesi ve Rus petrolünün Macaristan ve Sırbistan'a geçişinin zorlaşması" dedi.