Kefen giyenler gitsin Kabil’e

Kefen giyenler gitsin Kabil’e
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Van’da kanaat önderleriyle buluşmasında konuştu. Kaçak göçmen sorununa sert çıkan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan için kefen giyenler gitsinler Afganistan’a. Suriye’de başımıza gelen var” dedi.Kılıçdaroğlu’nun...

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Van’da kanaat önderleriyle buluşmasında konuştu. Kaçak göçmen sorununa sert çıkan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan için kefen giyenler gitsinler Afganistan’a. Suriye’de başımıza gelen var” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:
“Şimdi Afganistan’dan sürü halinde binlerce kişi geliyorlar. Erdoğan, Biden ile görüşmesinde Afganların gelmesini kabul etti. Bunu uzun süre gizlediler. Sonra ABD yetkilisi açıklama yaptı. 1 milyon Afgan Türkiye’ye gelecek aralarından seçip alacaklar kalanı burada kalacak. Köleliği parayla mı yapacaksın? Devletin saygınlığını parayla mı satacaksın? Onlar buraya yaşamaya biz oraya ölmeye gidiyoruz. Bunları demokratik yollarla göndermek zorundayız.”
Kılıçdaroğlu Altındağ’daki olaylar için ise, “Sevgili vatandaşlar, herkes çok hassas farkındayım ama hepimiz sakin olmak zorundayız. Bu işin sorumluları ile hesaplaşacağız, kurbanları ile değil. Yarın halledeceğimiz bir mesele için, bugün sizi provoke etmelerine izin vermeyin. Misafirlerimizi mutlu bir şekilde uğurlayacağız” dedi.