KEMAL BEY’İN 7 KARANLIK GÜNÜ

KEMAL BEY’İN 7 KARANLIK GÜNÜ
Ana muhalefet lideri cereyan faturasını yatırmaz mı?Bu mu kardeşim muhalefet?Sivil itaatsizlik mi istiyor?Bu bir kalkışma mı?Memleketin elektriksiz yerleşimi kalmadı ama elektriği kesik 4 milyon, aileleriyle birlikte neredeyse 10...

Ana muhalefet lideri cereyan faturasını yatırmaz mı?

Bu mu kardeşim muhalefet?

Sivil itaatsizlik mi istiyor?

Bu bir kalkışma mı?

Memleketin elektriksiz yerleşimi kalmadı ama elektriği kesik 4 milyon, aileleriyle birlikte neredeyse 10 milyona yakın yurttaşı var.

İddia sahibi Türkiye’nin en ciddi, hiçbir iddiasını kanıta dayandırmadan dillendirmeyen ana muhalefet lideri.

Sorarsanız bir daha anlatır.

Elektriğe hem çaktırmadan hem taammüden peş peşe yapılan zamlara kafası bozulmadı, isyan etti CHP Lideri.

Dedi ki “Yatırmıyorum faturayı buyurun kesin…”

Ama sağ olsun sabah güne Bay Kemal’den önce uyanan enerjik bir grup, bugün ne yapsak da muhalefeti gömsek arzusunun dayanılmaz hafifliğiyle yazının başındaki soruları sordular, sevdiklerine, sevmediklerine, uzatmayayım geniş kitlelere ilettiler.

Zannettiler ki, bu sayın çabaları, gelen faturaları bir şekil ödeyen, ödeyemeyen, ödediğine pişman olan ahali de “He ya memleketin esas sorunu muhalefet” diyerek kendilerini dansa kaldıracak.

Memleketin cereyan bakanlığı eskiden kalan alışkanlıkla, CHP liderinin trafosuna mührü erken vurmadı, yani ilk faturaya gecikmiş muamelesi yaptı. Yaşına hürmeten bekledi, “Yok ya kesin öder” dedi.

Enerji bürokrasini telaş aldı, aralarında “Kaç liraymış, niye ödemiyor, bir daha ödemezse bu memleket nereye gider?” konuşmaları rapor halinde devlet kayıtlarına geçti.

O arada CHP Lideri, derdinin fatura olmadığını, “Birimiz karanlıktayken hiçbirimiz aydınlıkta değiliz” şiarıyla “Değerli kardeşlerim insanlar karanlıkta oturuyor. Karanlığı bilir misiniz?” düşüncesini aktarmak için faturası kesilenlerin evine gitti.

Elektrik işini özele devreden kurumun başındaki bakan belki de hayatında ilk defa elektrik faturalarıyla ilgilendi.

Samimi düşüncem.

Hayatında ilk defa elektriği kesilmiş bir vatandaşın faturasını incelettirdi. Ne kadar borcu varmış, niye kesilmiş, kaça açılırmış hepsini öğrendi.

Çok şükür.

Sonra mesele elektriği kesik evler değilmiş de sayıymış gibi Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkıp sağlam efelendi.

Allahı var, “Bak gelirim senin bakanlığına” dese mesaiyi erken bitirip bakanlıktan ayrılacak bürokrat takımı, bakanı zor sakinleştirdi. Kulis bilgisidir, ileteyim.
Demişti ki “7 gün karanlıkta oturacağım” Kılıçdaroğlu. Buna da kulp takanlar çıktı. Yok jeneratör var diyen de çıktı, gizli gizli trafoyu patlatıyor diyen de.

Derler, neler derler.

Ama Kemal Bey, karanlıkta geçirdiği 7 günü 9 küsur dakikalık bir belgesele sığdırmış.

Pek de güzel olmuş.

Ana muhalefet liderinin, cumhurbaşkanlığına en güçlü adayın bu samimi görüntüleri etkileyici. Eşi Selvi Hanım’a haber okuması kandil altında, cep telefonu ışığında
konuşmasını yazması, lüks lambasıyla tıraş olması çok samimi.

Ve sonunda yaptığı konuşma.

Faturayı yatırdı Kemal Bey, cereyan yeniden bağlandı.

Belgeseli duyururken Twitter’e girip bir de mesaj attı.

Diyor ki, “Ülkemin yoksulları, yok sayılanları için bir yola çıktım. Halkımızı aydınlığa çıkarma yoludur bu. Yedi karanlık gecede, mücadelemin sıradaki adımlarını düşündüm. Kolay olmayacak biliyorum. Ama şunu da herkes bilsin: Vatanı satanlarla mücadele sert olur…”

Kemal Bey’in 7 karanlık gününü merak edenlere bu belgeseli tavsiye ederim. Youtube’da var. İzleyin.

Ana muhalefet liderinin eylemlerine kulp takmadan önce bir daha düşünmenizi sağlar, belki siz de elektriği kesiklerle bir empati kurabilirsiniz.

Helal olsun Kemal Bey.