Kemerburgaz'daki araziye kaçak köprü de yaptılar

Kemerburgaz'daki araziye kaçak köprü de yaptılar
Demirören Holding'in, Ziraat Bankası'ndan krediye karşılık aldığı üzerinde golf sahası da bulunan Kemer Country’deki inşaat çalışmaları tepkilere rağmen devam ediyor.Şirkete bağlı ekiplerin, derenin üzerine kaçak köprü...

Demirören Holding'in, Ziraat Bankası'ndan krediye karşılık aldığı üzerinde golf sahası da bulunan Kemer Country’deki inşaat çalışmaları tepkilere rağmen devam ediyor.

Şirkete bağlı ekiplerin, derenin üzerine kaçak köprü yaptığı ortaya çıktı. Bölgede tutanak tutan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, 4 Ocak’a kadar köprünün yıkılmasını istedi. Halk TV'nin haberine göre İBB zabıtaları 19 Aralık’ta Kemerköy Sitesi’ne giderek yaptıkları incelemede site arkasında Göktürk Bağ deresi kısmında kalan yerde köprü imalatı çalışmaları tespit etti. Zabıtalar tuttukları tutanakta taşkın koruma ve kontrol önlemlerinin alınmasına yönelik genelgeyi anımsatarak derelerin üzerlerinin kesinlikle kapatılamayacağını ve dere yataklarında gerçekleşecek her türlü imalatın DSİ onaylı bir projeye dayandırılması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda zabıtalar köprünün 4 Ocak 2023 tarihine kadar yıkılmasını istedi. Zabıtalar aksi takdirde yıkım işleminin kendileri tarafından yapılacağını da bildirdi.