KENDİ EVLADIM OLSA GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM

KENDİ EVLADIM OLSA GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday gösterilme ihtimali giderek güçlenirken, büyük sermaye sahibi çevrelerle ilişkili grupların, bu ihtimale karşı çeşitli hamlelere giriştiği iddia edilmişti.Kılıçdaroğlu'nun...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday gösterilme ihtimali giderek güçlenirken, büyük sermaye sahibi çevrelerle ilişkili grupların, bu ihtimale karşı çeşitli hamlelere giriştiği iddia edilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını 'sermaye karşıtı' bulan sermaye sahibi çevrelerin, CHP liderine yakın bazı isimlerin ‘beşli çete’ olarak adlandırılan sermaye sahipleriyle görüştüğüne yönelik muhalif gazetecilere bilgi gönderdiği ileri sürülmüştü.

Kılıçdaroğlu, çıkan iddialar sonrası sosyal medya hesabından bir dizi tweet paylaştı.

DİMDİK DURMAYA KARARLIYIZ

Kılıçdaroğlu, Maltepe'deki mitinginde kullandığı 'Bize katılın' sözlerini hatırlatarak "Ya bana katılın ya da önümden çekilin demiştim. Onu da netleştireyim. Kendi yol arkadaşlarıma dedim. 5'li çeteler, bazı sermayedarlar, varlıkçılar, çantacılar bu ülkenin ikinci 100 yılını dizayn etmeye kararlı. Ben ve arkadaşlarım da onlara karşı dimdik durmaya kararlıyız" sözlerine yer verdi.

OPERASYONUN ARKASINDAKİLERİ BİLİYORUM

CHP kurmaylarının beşli çetelerle görüştüğüne yönelik haberlerin devreye sokulacağı bilgisinin geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi bazı sermayedarlar, birtakım medya üzerinden, bazı kurmaylarımın beşli çetelerle görüştüğüne dair haberleri devreye sokacakları bilgisi geliyor. Kimlerin bu operasyonun arkasında olduğunu da biliyorum. Benim böyle kurmaylarım olmaz. Oldurtmam. Benimle olacaklara net söyledim! Bay Kemal’de komisyon olmayacak, ihale olmayacak, haksız zenginleşme olmayacak. Benimle yürüyecek olanlar, bunu bilerek gelsinler" dedi.

Söz konusu çetelerle görüşüldüğü iddialarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Gelenler; çocuklarımız için, torunlarımız için, gençlerimiz için gelsin. Vatanımızın, doğmayı bekleyen evlatları için gelsin. Fakir fukara için gelsin. Bırakın herhangi bir kurmayımı; bu çetelerle pazarlık yapan evladımın bile gözünün yaşına bakmam. Gidenlere de uğurlar ola" sözleriyle açıklamasını noktaladı.

 ‘ALO HOLDİNGLER’ ÇIKIŞI

Kılıçdaroğlu'nun sermaye sahibi çevrelere karşı çıkışlarından biri de, önceki gün yaptığı 'muhalif gibi görünen' medyaya tepki gösterdiği paylaşımıydı. Daha önce yaptığı bir grup konuşmasına atıfta bulunan ve 'yeniden hatırlatma ihtiyacı' duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu sefer daha net söyleyeyim… Son zamanlarda kerameti kendinden menkul bazı kişiler bir anda muhalif yazar oldular. 20 yıllık yandaşlıktan sonra, bir baktık oluvermişler işte" dedi.

ALTAYLI: BENİMLE ALAKASI YOK

Kılıçdaroğlu'nun "ALO Holdingler" çıkışı akıllara "ALO Fatih" olayını getirmişti.

Gazeteci Fatih Altaylı, dünkü yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'ALO Holdingler' paylaşımını üzerine alınmadığını söyledi. Altaylı yazısında, CHP’de Kılıdçaroğlu'na yakın dostlarını aradığını söyledi. Altaylı, kendisine, "Kemal Bey’in söylediklerinin seninle alakası yok" denildiğini aktardı.

ALTAN SANCAR GÜNDEME GETİRDİ

Gazeteci Altan Sancar, önceki gün yayınlanan haberinde, sermaye gruplarının bu iddiayı ortaya atarak Kılıçdaroğlu’nun kimi kurmaylarını tartışma konusu etmek ve CHP liderinin adaylık ihtimalini zayıflatmak istediğini yazmıştı. Altan'ın haberinden ilgili bölüm şöyle:

“Kılıçdaroğlu’nun sermaye karşıtı açıklamaları, sermaye çevreleri ve bunlara yakın kesimleri rahatsız etti. Rahatsızlığın bu çevrelerin Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep etmesine kadar vardığını daha önceki haberlerimizde aktarmıştık. Randevu talepleri karşılıksız kalan bu grupların bu defa CHP liderinin en yakınındaki kimi kurmaylarını yıpratmayı hedeflediği öne sürüldü.

Diken’in CHP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun sermaye karşıtı açıklamaları, sermaye çevreleri ve bunlara yakın kesimleri rahatsız etti. Rahatsızlığın bu çevrelerin Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep etmesine kadar vardığını daha önceki haberlerimizde aktarmıştık. Randevu talepleri karşılıksız kalan bu grupların bu defa CHP liderinin en yakınındaki kimi kurmaylarını yıpratmayı hedeflediği öne sürüldü.

İsminin açıklanmasını istemeyen üst düzey CHP’li bir kurmay, Diken’e açıklamasında, bu iddiaları doğrularken, son günlerde Ankara’da çok sayıda gazetecinin arandığı ve ‘gerçeklikle bağı olmayan kimi bilgilerin’ gazetecilere aktarıldığını söyledi.”

CHP’NİN ELİNDE DEKONTLAR VE YAZIŞMALAR VAR

Gazeteci İsmet Demirdöğen, CHP liderinin isim vermeden kendisine yönelik eleştirilere karşı cevap verdiği tweetlere yönelik, "CHP Genel Merkezi'nin elinde çekilmek istenen operasyonla bağlantılı olarak WhatsApp yazışmaların olduğu, ellerinde kimilerine havale edilen ücretlerin dekontlarının olduğu söyleniyor" dedi.

Demirdöğen şunları söyledi:

"Bir anket, bir kamuoyu araştırması yapmak için 200-300 bin lira gibi bir paraya ihtiyacınız var. Siz her hafta, her ay araştırmalar yapıyorsanız bu gibi büyük meblağlara tekamül eder. Bir araştırma şirketi her hafta, her ay bir araştırmayı kendi öz kaynakları ile kolay kolay yapamaz. Bunun için bir ısmarlayanın ve parayı verenin olması gerekir. Dolayısıyla bu kamufle edilmiş bir şekilde, beşli grup içerisinden desteklenen bir yapının iş adamları üzerinden böylesine kamuoyu araştırmaları ısmarladığı, bu araştırmalarının sonucunun da medyada görünür olması için harekete geçtiği ve bunun parasını da bu iş insanlarının verdiği ki ne yazık ki altılı masanın bileşenlerinin büyük bölümü de bu araştırmaları yapan şirketlerin abonesi durumunda.”