KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 16, 2020 / 06:14

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC’de 46 yıldır kapalı tutulan, alınan kararla kademeli olarak açılmaya başlanan Maraş bölgesini ziyaret etti.
KKTC’nin 37. Kuruluş yılı münasebetiyle resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan Maraş bölgesinin kapalı tutulmasının düşündürücü olduğunu ifade etti, şöyle konuştu: “Kapalı Maraş bölgesini gördükten sonra, niçin acaba güney ve kuzey olarak bu Kapalı Maraş bölgesi, bütün bu güzelliğiyle buraların halkından uzak tutulmuş, kapalı tutulmuş, bu da düşündürücüdür. Şimdi Taşınmaz Mal Komisyonu’nun da devreye girmesiyle Güney’de kimler varsa Taşınmaz Mal Komisyonu’na müracaat etmek suretiyle buradaki malları neredeyse, nasılsa, bunların hepsinin bedeli ödenmek suretiyle, bir defa buralar sahiplerini bulur ve sahiplerini bulduktan sonra da bu iş çözüme kavuşur. Sene 74, sene 2020, yıllar yılı, düşünün burası böyle kalmış. Artık diyoruz ki biz adım atalım, mesafe alalım. Çünkü uluslararası bakış, hiçbir zaman Kuzey Kıbrıs’ı adil paylaşımda muhatap almamıştır.”


Geçmişte varılan anlaşmaya rağmen Güney’in birleşmeye hayır dediğini, buna rağmen AB’ye üye yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Onun için de bugünkü kapalı Maraş bölgesine attığımız bu adım ve süratle buradaki yapılan çalışmalarla yeni bir süreç başlamıştır. Buranın gerçek sahipleri aslında bellidir ve şimdi de burası gerçek sahiplerine kavuşacağı günü beklemektedir” diye konuştu.


Cumhurbaşkanı geçen hafta KKTC’nin kuruluş yıldönümü için Lefkoşa’ya yapacağı ziyarete MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin de katılacağını, bu ziyarette Maraş’ta piknik yapacaklarını duyurmuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top