Kendi sarayda çözüm ortağı hapiste

Kendi sarayda çözüm ortağı hapiste
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep’te partisinin Şehitkamil ve Şahinbey ilçe kongrelerinde konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretini ve buradaki konuşmalarında verdiği mesajları değerlendiren Babacan...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gaziantep’te partisinin Şehitkamil ve Şahinbey ilçe kongrelerinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretini ve buradaki konuşmalarında verdiği mesajları değerlendiren Babacan şu ifadeleri kullandı:
“Diyarbakır’a gelince sahip çıktığı çözüm sürecinin, kendi bilgisi dahilinde yapılan pek çok detayı, bugün bazı davalarda suçlama konusu. Bunu bilmiyor mu? Ama artık bir karar vermeli: Çözüm süreci yargılama konusu olan adli bir vaka mı, yoksa başarısız olduğu için üzüldüğü bir tecrübe mi? Çözüm sürecini Ankara’da başka, Diyarbakır’da başka değerlendiremezsiniz. ‘Çözüm sürecini biz başlattık, sürecin bazı partnerlerini de cezaevine koyduk’ mu demek istiyor? Çözüm ortaklarının hapiste olduğu dönemde, çözüm süreci sayesinde bazıları hapse giderken, yine çözüm süreci sayesinde şu anda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda olduğunu unutmaması gerekiyor.”