‘Kendim de AK Parti’liyim esas meselemiz işsizlik, açım’

‘Kendim de AK Parti’liyim esas meselemiz işsizlik, açım’
Tevfik Fikret, “Balıkçılar” şiirinde hava kötü olduğu için denize açılamayan balıkçıyı anlatıyor ve şöyle diyor:“Bugün açız yine evlatlarım, diyordu peder,Bugün açız yine; lâkin yarın, ümid ederim,Sular biraz...

Tevfik Fikret, “Balıkçılar” şiirinde hava kötü olduğu için denize açılamayan balıkçıyı anlatıyor ve şöyle diyor:

“Bugün açız yine evlatlarım, diyordu peder,
Bugün açız yine; lâkin yarın, ümid ederim,
Sular biraz daha sakinleşir… Ne çare, kader!”
Partisinin Adıyaman Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, bir çiftçinin “Vallahi açım” protestosu ile karşılaştı. Söz almak isteyen yurttaşı iki kez geçiştiren Ünal, “Sözlerimi bitireyim müsaadenle” dedi. Ancak Ali Avcı isimli yurttaş Ünal’a, “Efendim, meselemiz işsizlik. Vallahi açım ben” diye bağırdı. Ünal’ın cevap vermediği yurttaş, salondan çıkarıldı.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere “Ülkemizde milyonların yaşadığı işsizliği ve yoksulluğu dile getiren, bu haykırışıyla milyonların sesi olan hemşehrime kulak verin Sayın Mahir Ünal” diyerek o anı paylaştı.

Mahir Ünal, bunun üzerine sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Ünal, Avcı’nın tepkisine “Bu ses hakikatin ve milletin sesi değil” dedi. Çiftçinin toplantı sonrası Mahir Ünal’ın yanına götürüldüğü de ortaya çıktı. Ünal ile çiftçi arasındaki diyaloğun bir kısmı Anadolu Ajansı görüntüleriyle paylaşıldı. Mahir Ünal, Avcı için “Çiftliği olan, bir kısmını devletin hibe desteği ile aldığı 100 koyunu varmış. Adıyaman Belediyesi’nden de maddi destek almış bir vatandaşımız. Toplantı sonrası kendisini dinledim” dedi. Ünal tweet’inde , “Hakikat kazanacak, siz kaybedeceksiniz” ifadelerini kullandı. Mahir Ünal daha önce Kahramanmaraş’ta hastane açılışına katılımı az görünce sitem etmiş, bir yurttaş “Sayın Bakanım geleceğimiz kalmadı. Gübreye yüzde 500 zam” diye seslenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Malatya’da “Eve ekmek götüremiyoruz” diyen bir esnafa “Bu bana çok abartılı geldi” diyerek yanıt vermişti.