Mutlu Hesapçı

Mutlu Hesapçı

“Kendimize bir oyun bahçesi yarattık; bu yolda azmimiz, ısrarımız ve aşkımız hiç bitmesin”

Lider eğlence platformu Netflix, Türkiye’nin hikâyelerini tüm dünyaya anlatmaya devam ediyor. Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş önümüzdeki dönemde yayınlanacak yerli yapımlardan oluşan bir seçkiyi geçen ay düzenlenen bir davette tanıttı. Pelin Diştaş, “Sektör ve bizim yaratıcılarımız şu an başka bir yerde. Türk kültürünü, şiirini, edebiyatını, duygusunu bence biz anlatıyoruz dünyaya. Ve kültürümüzle insanların kalplerini fethediyoruz. Onun için sizlere teşekkür etmek istiyorum” diyerek konuşmasına başladı ve şöyle devam etti:


“Başarılı işlerin arkasında çok büyük bir emek ve zaman var. Biz bu işe yüreğimizi koyduk, anlatmaya ve yeni olana heyecanımız bizi bir arada tuttu. Kaosun içinde kendimize bir oyun bahçesi yarattığımızı düşünüyorum. Bu oyun bahçesini yaşatmak bizim sözümüz olsun. Ve bu yolda da azmimiz, ısrarımız, aşkımız hiç bitmesin.”  

TÜRKİYE VE TÜRKÇE’YE İLGİ ARTTI

ABD'den İspanya'ya, Brezilya'dan Suudi Arabistan'a 7 ülkede yapılan bir kamuoyu araştırmasının sonuçlarını da paylaşan Diştaş, farklı ülkelerde Netflix yapımlarını izleyen üyelerin Türkiye’yi ziyaret etme isteğinin 2.6 kat, Türkçeyi öğrenme isteklerinin ise 4.6 kat arttığını açıkladı. Ben de başta Pelin Diştaş olmak üzere Netflix Türkiye ekibini, yapımcısından yaratıcılarına, oyuncularından kameramanına sektöre hizmet eden, her biriminde görev alan, bu işin bir parçası olarak sektöre hizmet eden emekçileri herkesi tebrik ediyorum.

Netflix Türkiye yeni dönem projeleri

Hepimizin gurur duyduğu, ayakta alkışladığımız ve dünyanın bizim projelerimizden bahsettiği Netflix Türkiye yeni dönem projeleri geliyor.

DİZİLER…

Sıcak Kafa (dizi): Afşin Kum’un aynı adlı romanından uyarlanıyor. Yaratıcılığını Mert Baykal’ın üstlendiği proje iletişim yoluyla zihinden zihine bulaşarak yayılan bir salgını konu alıyor. Dizi, konuşma yoluyla bulaşan ‘abuklama’ adı verilen bir tür delilik salgınının alt üst ettiği dünyanın içinde geçiyor.  Sekiz bölümden oluşan ve distopik bilim kurgu türündeki dizinin yapımcılığını ise TIMS Production üstleniyor. Dizi 2 Aralık’ta tüm dünyayla aynı anda Netflix’te!

Çağan Irmak “Ölmeden önce yapmak istediğim projeydi”


Yaratılan (dizi): Çağan Irmak’ın yaratıcısı olduğu ve yönetmenliğini üstlendiği Yaratılan, Mary Shelley’nin “Frankenstein” romanını uyarlıyor. Başrollerinde Taner Ölmez ve Erkan Kolçak Köstendil, Şifanur Gül ve Bülent Şakrak gibi isimler yer alıyor. Dizinin yapımcılığını O3 Medya üstleniyor. Yönetmen Çağan Irmak’ın yaratıcılığında gerçekleşen projenin yola çıkış noktasını ve kendisi için önemini yönetmen şöyle tanımlıyor: “Ölüm, yaşam ve ondan sonrasıydı, bu ondan sonrasını kitapta çok görmüyoruz ama biz dizide göreceğiz. 15 yıldır anlatmayı beklediğim hatta korkarak anlatamayacağım galiba dediğim ama ölmeden yapmak isteyeceğim bir projeydi.” Dizi lansmanını önümüzdeki yıl yapılacak.

Terzi, gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanıyor 

Terzi (dizi): Onur Güvenatam gerçek hayat hikâyeleri projelerine devam ediyor. OGM Pictures’ın üstlendiği Terzi, Netflix’te hayata geçiyor. Yönetmen koltuğunda Cem Karcı’nın oturduğu Terzi’nin senaryosu Rana Mamatlıoğlu ve Bekir Baran Sıtkı’nın kaleminden çıkıyor. Dizinin oyuncu kadrosunda Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Şifanur Gül ve Olgun Şimşek eşlik ediyor. Geçmişi ve bugünkü varoluşu arasında sıkışmış bir karakterin draması yüksek aşk hikâyesi. Terzi, 2023’ün ilk yarısında yayınlanacak.

Serenay Sarıkaya’yı özleyenler Şahmaran çok yakında Netflix’te!

Şahmaran (dizi): Gecede söz alan Serenay Sarıkaya heyecan içinde olduğunu ve sabırsızlıkla dizinin yayınlanmasını bir izleyici gibi beklediğini söyledi. Umur Turagay’ın yönettiği, başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in yer aldığı merakla beklenen dizi Şahmaran, Pınar Bulut’un senaryosuyla TIMS & B Productions yapımcılığında ekrana gelecek. Uzun süredir merakla beklenen ve 1. sezon çekimleri tamamlanarak 2. sezonuna başlanan dizi nihayet yayınlanma aşamasına geldi. 2023’ün ilk lansmanı olarak Netflix’te olacak.


Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? (dizi): Perihan Mağden'in aynı adlı romanından uyarlanan Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? Bir anne ile kızının kaçış öyküsünü konu alıyor. Ertan Kurtulan’ın senaryosunu yazdığı 1441 Productions yapımı dizide, anne karakterine yetenekli oyuncu Melisa Sözen hayat veriyor. Dizi 2023’ün ilk çeyreğinde izleyici ile buluşacak.

FİLMLER…

İyi Adamın On Günü (film); Mehmet Eroğlu’nun üçlemesi olan İyi Adamın On Günü, Kötü Adamın On Günü ve Meraklı Adamın On Günü, Ay Yapım yapımcılığında Uluç Bayraktar’ın yönetmenliğinde çekildi. Bu serinin ilki olan ‘İyi Adamın On Günü’ Nejat İşler’in başrolünde oynadığı bir proje, diğer serilerde de kendisini görmeye devam edeceğiz. İlk seride Nejat İşler’e Rıza Kocaoğlu, İlayda Akdoğan, İlayda Alişan, Nur Fettahoğlu, Barış Falay ve Şenay Gürler eşlik ediyor. Önümüzdeki sezon izleyici ile buluşacak, ardından da serinin devam filmleri gelecek.

Bir ‘Onur Saylak ve Hakan Günday’ projesi: Boğa Boğa

Boğa Boğa (film): Onur Saylak ve Hakan Günday ikilisi projelerine bu kez bir korku-gerilim filmi ile devam ediyor. Proje fikrinin ortaya çıkışını gecede Onur Saylak şöyle anlattı: “Hakan bir gün beni arayarak galiba fikri buldum. Bir adam olsun ve bu adamın kafasında konuşmalar olsun ama kimse duyamasın. Sonra bir köye gitsin oradakilerde de onlardan olsun sonra bu adamı orada istemesinler” dedi. Bu fikirden yola çıkarak bu filme geldik. Bu arada film tam da böyle değil, yola çıkış hikayemiz bu sadece.” Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ ve Funda Eryiğit’in yer aldığı Boğa Boğa, İstanbullu bir çiftin huzur dolu yeni bir hayata başlamak üzere Ege’de bir köye yerleşmesini anlatıyor.

YAPIM AŞAMASINDA OLAN PROJELER…

Ayzek ile Bir Gece (film): Cem Yılmaz ve Netflix’in dizi, film ve stand up gibi farklı formatlardan oluşan 6 projelik anlaşması kapsamındaki ilk film. Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı filmin oyuncu kadrosunda Ahsen Eroğlu, Celal Kadri Kınoğlu, Nilperi Şahinkaya, Özge Özberk ve Bülent Şakrak yer alıyor.

Atıf Yılmaz’ı Netflix’te anacağız

Aaahh Belinda (film): Atıf Yılmaz’ın ünlü hikâyesi, Netflix’te ekranlara geri dönüyor… Deniz Yorulmazer’in yönetmenliğini yaptığı, senaryosunu Hakan Bonomo’nun kaleme aldığı ve OGM Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği filmde Dilara karakterini Neslihan Atagülcanlandırıyor. Filmde Atagül’e, Necip Memili ve Serkan Çayoğlu eşlik ediyor.

Kül (film): Erdem Tepegöz’ün yönettiği, yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği bu heyecan verici film, zengin ve evli bir kadının gizemli bir marangoza aşık olması ve bunun yol açtığı çatışmaları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Mehmet Günsür, Funda Eryiğit ve Alperen Durmaz yer alıyor.


Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat ikilisini izlemek için sabırsızlanıyoruz

Last Call For Istanbul (film): Aşk-ı Memnu’dan sonra heyecanla beklenen ikili Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ’u yeniden bir araya getiren Last Call For Istanbul’un yapımını OGM Pictures üstleniyor. Filmin yönetmen koltuğunda Gönenç Uyanık var, senaryosu ise başarılı senarist Nuran Evren Şit’e ait. 

Benim için bir başkadır ‘Berkun Oya’ yine heyecanla projesini bekliyorum

Berkun Oya Projesi (dizi): Bir Başkadır ve Cici'nin başarılı yaratıcısı Berkun Oya, yeni bir proje için tekrar Netflix ile bir araya geliyor. Aralık ayında çekimlerine başlanacak. Anne, baba ve çocuk… Bir çekirdek ailenin oluşumunu ve uzun yıllara yayılan maceralarını konu alan hikâye, kendine has bir gerçeklik gezegeninde, alışılmışın dışında bir izleme algısı yaratarak ilerliyor. Hayat ve öncesi, ölüm ve sonrası… Geniş bir zaman yelpazesinde, çekirdek ailenin birbirleriyle ve onları çevreleyen toplumla yüzleşmelerine ve çatışmalarına şahit oluyoruz.

Değişen ilişki biçimlerinde yaşanan ‘aşk’ halleri…

Kimler Geldi Kimler Geçti (dizi): Kıdemli yazar Ece Yörenç, Ay Yapım’ın yapımcısı olduğu bu romantik komediyle bizi günümüz ilişkilerine götürecek. Önümüzdeki yaz çekimlerine başlanması bekleniyor. Kimler Geldi Kimler Geçti; “ilişki durumu karışık”, morali çok yüksek bir “Aşşırı aşk” hikâyesi. Birkaç düğün önce, “ilk aşk”tan hemen sonra, bazen “bench”de, bazen “ghost”ta, bazen kaçan, bazen kovalayan, ilişki ararken “ilişmeler”e yakalanan Leylaların, Ömerlerin, Sarpların, Şeyyazların ve Cemlerin modern hayat sancısı.

Kasaba (dizi): Başarılı yönetmen Seren Yüce’nin imzasını taşıyan,Deniz Karaoğlu ve DoğuYaşar Akal’ın senaryosunu yazdığı, Bir Filmyapımı Kasaba, kasabada sıkışmış hayatında bir çıkış umudunu kaybetmiş üzereyken tesadüfen buldukları çantalar dolusu parayla başa çıkmaya çalışan karakterin hikâyesi. Projenin çekimlerine ocak ayında başlanması planlanıyor. 

‘Fatma’dan sonra bir erkek hikayesi ‘Asaf’

Asaf (dizi): Fatma projesinden sonra Özgür Önurme’nin yaratıcısı ve yönetmeni olduğu, Idea Film yapımı Asaf ekibin yeni projesi. Bu sefer bir erkek hikâyesi anlatıyorlar. Asaf, eşi ve oğlu tarafından terk edildikten sonra hayatını düzeltmenin bir yolunu bulmaya çalışan, güçlü ahlaki değerlere sahip sıradan bir Uber şoförünün, talihsiz bir araba kazası sonucu hayatının değişmesini konu alıyor.

DEVAM EDEN PROJELER…  

Netflix, heyecanla beklenecek yeni yapımlarına ek olarak, izleyicinin büyük beğenisini kazanan Rise of Empires: Ottoman (2. Sezon), Kulüp (3. Kısım), Kuş Uçuşu (2. ve 3. Sezon), Aşk Taktikleri 2 ve Pera Palas’ta Gece Yarısı (2. Sezon) gibi sevilen yerel içeriklerinin yeni sezonlarıyla önümüzdeki dönemde yayınlanacağını müjdeledi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mutlu Hesapçı Arşivi