Keneş’in iade edilmemesi olumsuz gelişme

Keneş’in iade edilmemesi olumsuz gelişme
Ankara’da Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı sonrasında mevkidaşı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, toplantının soru cevap...

Ankara’da Gambiya Dışişleri Bakanı Mamadou Tangara ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantı sonrasında mevkidaşı ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, toplantının soru cevap bölümünde Türkiye’nin İsveç’ten iadesini talep ettiği Today’s Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş’in iadesinin İsveç Yüksek Mahkemesi tarafından reddedilmesi konusunda bir açıklama yaptı.

“Bülent Keneş’in iadesi yönündeki talebimizin reddedilmesi çok olumsuz bir gelişme” diyen Çavuşoğlu “Biz artık İsveç’ten, Finlandiya’dan güzel sözler işitmek istemiyoruz, somut adımlar görmek istiyoruz” dedi.

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında geçen Haziran ayında imzalanan üçlü mutabakat muhtırasına dikkat çeken Çavuşoğlu, “Bu belgede de FETÖ net bir şekilde yer alıyor. Sadece PKK, YPG, PYD değil FETÖ de yer alıyor. Dolayısıyla bu darbecilerin oradaki mensuplarının Türkiye’ye iade edilmesi gerekiyor. Tabii bu konuda son kararın bakanlar kurulu tarafından verileceğini söyleyenler de var. Önemli olan kimin karar vereceği değil, bizim bu beklentilerimizin karşılanmasıdır” açıklamasını yaptı.

Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’ün Perşembe günü Ankara’ya geleceğini ve kendisiyle bu konuları görüşeceklerini belirtti

SON KARARI İSVEÇ HÜKÜMETİ VERECEK
İsveç Adalet Bakanı Gunnar Strömmer, devlet televizyonu SVT’ye yaptığı açıklamada, Yargıtay’ın kararının İsveç’in NATO başvurusunu etkileyip etkilemeyeceği konusunda spekülasyon yapmak istemediğini söyledi. Strömmer, “İsveç, hukukun üstünlüğüyle yönetilen bir ülkedir ve bu tür davalarla ilgilenmek için bir hukukumuz var. Yargıtay kararını verdi, şimdi bakanlar kurulu dava hakkında karar vermek için çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.