KEREM KIRÇUVAL’DAN KURULTAY notları

KEREM KIRÇUVAL’DAN KURULTAY notları
√ Kurultay salonuna herkes ateşi ölçülerek alındı. Malum hararet yüksek.√ Aslan sosyal demokratlar sosyal mesafeye aşırı dikkatli.√ Maskesizlere rakip partiden muamelesi yapıldı.√ Açık alanda kurultay çok iyi fikir. Bundan...

√ Kurultay salonuna herkes ateşi ölçülerek alındı. Malum hararet yüksek.
√ Aslan sosyal demokratlar sosyal mesafeye aşırı dikkatli.
√ Maskesizlere rakip partiden muamelesi yapıldı.
√ Açık alanda kurultay çok iyi fikir. Bundan sonra kapalı salonda kurultay zor.
√ Divan Başkanı Özlem Çerçioğlu Divan Başkanı gibi değil sınıf başkanı gibiydi. Divan Başkanlığını İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun istediği ancak vize alamadığı söylentileri kurultayı sabahının ilk dedikodusuydu.
√ CHP’yi yakından izleyen izlemeyen gazeteciler en konforlu kurultayı yaşadı. İzzet ikram, pandemi önlemleri, yayın kolaylıkları, çalışma alanı düzenlemeleri mükemmeldi. “Salona girmeden kurultayı bitirdim” diyen duayen CHP muhabirleri, “Yıllarca ne çektik?” diye söylendi.
√ CHP’nin onur üyeleri ve doğal delegelerini kimse dinlemiyor. Ama CHP’nin eski tüfekleri konuşmaya doyamıyor.
√ İmamoğlu, “CHP’nin değil Türkiye’nin kurultayını yapıyoruz” diyerek sloganlara slogan kattı.
√ ‘Seyircisiz kurultay, seyircisiz maçlar gibi’ benzetmesi yabana atılmamalı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından kurultayın ilk günü kendiliğinden sona erdi.
√ Salonu ‘Barış için iktidar’, ‘Özgürlük için iktidar’, ‘Halk için iktidar’ ve ‘Ezilenler için iktidar’ afişleri süsledi. Kılıçdaroğlu’ndan önceki 6 genel başkan, Büyük Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Deniz Baykal unutulmadı.
√ Delegeler, esas heyecanın bugün yaşanacağı Parti Meclisi kulisleri için otellerine döndü. Kılıçdaroğlu’nun ardından yapılan konuşmalar iddiasız bir avuç delegeye ve divana yapıldı.
√ Belediye başkanları milletvekillerinden ve genel başkan yardımcılarından daha çok ilgi gördü.
√ Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olarak bugüne kadarki en ciddi rakibi olan Muharrem İnce’ye ilgi eskisinden çok uzaktı.
√ Kurultay’da Diyanet İşleri Başkanı’nın Ayasofya’nın ibadete açılışı sırasında yaptığı konuşmaya öfke büyüktü. Parti yönetimine en büyük eleştiri buna yeterince tepki gösterilmemesi oldu.
√ Kurultay’da Ali Babacan’ın adı nedense çok geçti.
√ Genel başkan aday adayı olan üç ismin adaylık için dahi yeterli imzayı toplayamaması, Kemal Kılıçdaroğlu’nun örgütteki gücünü gösterdi.
√ Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının CHP’de yarattığı travma hala atlatılamamış.
√ Kurultay’da Mardin’in temsil edilememesi şaşırttı.
√ Olağan bu kurultay olağanüstü yeni bir kurultay getirmez.

‘ALTI OKUN İZİNDE YÜRÜYORUZ İKTİDARA’

Kurultayın en dikkat çekici detayı salonda çalan rap müzikti. Şarkıyı partinin yayın izleme biriminde çalışan 27 yaşındaki Canberk Durucu hazırladı. Söz ve müziği kendisine ait olan şarkının klip kurgusunu kendi yapan Durucu’nun şarkısında, “…Geleceğini düşünen çocukların suçu ne, 2008’de doğdum 5 bin dolar borçla, şimdi günümüzde 5 kat daha fazla, merak etme bizimle gelecek liyakat, israfın sonunda bedel ödeyen çocuklar, hak, hukuk, adalet, yüreğimizde cesaret…” ifadeleri yer alıyor.
Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü’nden görüntülerin de yer aldığı klip, ilk genel başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak parti üyelerinin bozulmaz andıdır” sözü ile sona eriyor.