KEYİFLER YERİNDE…

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 17, 2022 / 02:53

Fenerbahçe tribününden oyuncusuna, hocasından yöneticisine keyifli bir akşam yaşadı. İrfan Can’ın eksikliği, yaratıcılığını azaltmıştı takımın ama önce mücadele azmi ardından yedek kulübesinden gelen yetenekli ayaklar maçı rahat kazandırdı Fener’e. Arda yine gecenin parlayan yıldızıydı.
Her iki takımın da kazanmak istediği maçtı… Fenerbahçe avucunun içine gelen lig ikinciliğini kaçırmak istemiyor, Göztepe ise çok umudu kalmasa da son bir çırpınışla lige tutunmaya çalışıyordu. Son haftalara bakılırsa tabii ki Fenerbahçe avantajlı görünüyordu.
Maç golle başladı. Serdar Aziz, 5. dakikada kornerden attığı golle takımını öne geçirdi. Açıkça görülüyor ki, Fenerbahçe duran top çalışıyor. Sezon başında yapmadıkları buydu. Nereye, nasıl kimin, korner atacağı, hatta tacın nasıl kullanacağı bile hafta içinde çalışılıyor, sonuç da alınıyor.
Zajc 20. dakikada ikinci golü attı ama pozisyon başlangıcında Rossi ofsayt olduğu gerekçesiyle gol iptal oldu.
Bunun dışında Fenerbahçe pozisyon üretemeden ilk yarıyı tamamladı. İki nedeni var, ilki Fenerbahçeli futbolcular oyunu aldık rehavetine kapıldılar. İkincisi de İrfan Can’ın eksikliği. İrfan olmayınca sağ kanat atak organizasyonları aksadı. İrfan’ın oyun kuruculuğunu Mert Hakan üstlenmeye çalıştı ama İrfan’ın eksikliği Mert Hakan’ın da verimini düşürdü. Kısaca İrfan can olmayınca yaratıcılık eksik kaldı
Fenerbahçe tempoyu da kaybedince Thomas’ın maç öncesinde sözünü ettiği fırsatları Göztepe ilk yarıda 2 kere yakaladı ama kaleci Altay gole izin vermedi.
İsmail Kartal ikinci yarıya aynı kadroyla başladı. Sağ açığa geçen Ferdi, Osayi ile birlikte takımı ileri taşımaya başladı ancak Fenerbahçe yine de pozisyon üretmekte zorlandı.
Tribünler ısrarla Arda’yı isterken 65. dakikada İsmail Kartal üç değişiklik birden yaptı.
Berişa, Valencia ve Arda’yı oyuna aldı.
Fenerbahçe ikinci golü Rossi’nin kazandırdığı penaltı ile yazdırdı. İlginç olan Rossi’ye yapılan açık penaltıya ne Rossi ne de herhangi bir Fenerbahçeli itiraz etmedi. VAR’ın ikazıyla penaltı verildi ve Göztepe 10 kişi kaldı.
Penaltıyı Arda atmak istedi, Valencia topu kendisine verdi. Alkışlar arasında Arda golü attığında tribünlerdeki coşku görmeye değerdi. Gol atmak güzel tabii ama Arda’nın gol atması Fenerbahçe seyircisini bir başka mutlu ediyor
Ardından Arda, Osayi ve Ferdi’nin farkı açma çabaları, Rossi’nin kaçırdığı gollerle sonuçsuz kaldı.
İsmail Kartal herkesi çıkarıyor ama asla Rossi’ye dokunmuyor. O da her maç mutlaka bir gole etki ediyor. Enteresan bir oyuncu bu Rossi…
Fenerbahçe tribünleri, mutluluğu İsmail Kartal’la paylaştı. Taraftarların sevgi dolu tezahüratları İsmail Kartal’ın gözlerini yaşarttı. Böyle giderse işi zor Ali Koç’un… Gel de İsmail Hoca’dan vazgeç…

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1985 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine üniversite yıllarında muhabir olarak Cumhuriyet Gazetesi’nde adım attı. UBA Haber Ajansı’nda önce muhabirlik sonra Genel Müdürlük yaptı. Yeni Gündem Haber Dergisi ve Tempo Haber Dergisi (Ankara Haber Müdürü) kuruluşlarında yer aldı. 4 yıl süreyle Kanal D Ankara Haber Müdürlüğü’nün ardından, CNBC-E Tv kurucu kadrosunda Ankara Haber Müdürü olarak yer aldı. 1999-2009 yılları arasında NTV Tv Ankara Haber Müdürlüğünü üstlendi. Sezgin, 2009-2013 yılları arasında TRT TÜRK’ü kurdu ve genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2013 yılından bu yana Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İletişim Programı’nda Takım Lideri olarak görev yapıyor.
Sezgin, 1980 Darbesi öncesinde yaşanan siyasi cinayetleri ele alan “Aydınlatılmamış Cinayetler” (İletişim Yayınları, İstanbul, 1987) kitabının yazarıdır.
Ümit Sezgin, Daimi Basın Kartı sahibi olup, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Parlamento Muhabirleri Derneği üyesidir. 2003 yılından bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi olan Ümit Sezgin, Ankara Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği AFİDER Başkan Yardımcısıdır.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top