Keyifsiz futbol..

UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Takımımız ilk maçına çıktı. Dile kolay 291 gün sonra Milli Takım sporseverleri ekranları başına topladı. Grubumuzda Rusya, Sirbistan ve Macaristan bulunuyor. İlk sınavımız Sivas’ta Macaristan’a karşı. Pandemiden dolayı hazırlık dönemlerinin aksadığı, maçların kısıtlı olduğu, liglerin bile rötarlı başladığı bir dönemde kadro yapmak zor. Oyuncular tamamen geçmişte bıraktıkları intiba ve performanslara göre seçildiler.
A Milli Takımlar Sorumlusu Şenol Güneş seçimini yaparken futbolcuların kendileriyle ve hocalarıyla iletişime geçerek tercihlerini kullandı.
Macaristan Milli Takımı, A Milli Takımımıza oranla daha hazır bir ekip olarak sahada yer aldı. Macar liginde maçlar oynanırken ülkemizde henüz ligler başlamadı. Güneş sahaya sürdüğü kadroda Avrupa’da oynayan oyunculara öncelik vererek bu dezavantajı eşitledi. Ligimizde oynayan kaleci Uğurcan, Mert Hakan ve Emre Kılıç kadroda yer aldı.
Genç, pırıl pırıl bir takıma sahibiz. İşlendiğinde 10 yıla damgasını vuracak oyuncularımız var. Milli formayı seven oyunculardan takımın oluşması gözden kaçmıyor.
Saha içine gelirsek; ilk yarıda daha çok gol pozisyonuna giren ve oyun kontrolünü elinde bulunduran taraf Macarlardı. İki topları direkten döndü. A Milli Takım kalesinde daha fazla göründüler.
Özellikle savunmamızın sağ tarafını ilk 45 dakikada koridor gibi kullandılar. Merih Demiral’ın sık sık kademeye girmesi olası bir çok pozisyonu sonlandırdı. Roland Sallai, Filip Holender ve Dominik Szoboszlai, Milli Takım savunmasını zorlayan oyuncular oldu. A Milli Takım oyununu rakibine bir türlü kabul ettiremedi, orta sahada adam eksiltip, ofans oyuncularını topla buluşturamayınca gol pozisyonu üretmekte zorlandı. İlk yarıda ise gol sesi çıkmadı.
A Milli Takım ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Ahmet Kutucu yerini Yusuf Yazıcı’ya bıraktı. Bu oyuncunun girmesiyle birlikte oyuna hareketlilik geldi. Teknik Direktör Şenol Güneş ikinci hamlesini İrfan Can Kahveci ile gerçekleştirdi ve 58.dakikada Mert Hakan’ı dışarı alıp İrfan Can’ı oyuna sürdü. A Milli Takım Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu ile iki gol pozisyonuna girdi. Biri kalecide kaldı diğeri üstten auta gitti.
Milli Takım oyuncuları Roland Sallai, Filip Holender ve Dominik Szoboszlai’yi durdurmakta çok zorlandılar. Uğurcan, 80.dakikada Szobosslayi'nin frikiğini sadece seyretti. 3.kez direğe vuran top bu kez filelere gitti.
Takımlar hazır olmayınca oyuncular da hazır değil. Yeniler de sıcağın etkisi ile eridi. İşin doğrusu keyifsiz bir provaydı. Atan ve tutan yetersiz kaldı..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi