Ezgi Gizem Gülümser

Ezgi Gizem Gülümser

KEZZO: AMACIM AÇ, HASTA, EĞİTİMSİZ ÇOCUK KALMAMASINI SAĞLAMAK

Geçtiğimiz günlerde Machine Part 1 isimli projesini sunan Kezzo ile pandemi öncesi ve sonrası hayatını, rap diye yazılan güncel popu, nakaratın önemini ve hedeflerini konuştuk.

Rap diye yazılan güncel pop hakkında ne düşünüyorsun?
Sanat olarak hiçbir sanat severi tatmin etmeyeceğini düşünüyor, içi boş bir ceviz olarak nitelendiriyorum ve uzun vadede, örneğin on yıl sonra dinlenmeyecek ucuz ürünler olarak gördüğümü söyleyebilirim.

Yolum Uzun şarkınıza çektiğiniz klip ile ilgili ne söylersin?

Pandemi şartlarından ötürü kısıtlı imkanlarla çekilmiş, görsel olarak kaliteli ve izleyiciyi doyuran bir iş olduğunu düşünüyorum. Bence gayet samimi, gerçek ve içten oldu. Şarkıyı taşıyor.


Dünden bugüne, müzikte yaptığnız işlerden en iyisi sence hangisi?
Tamamen saf olarak bir ''Kezzo'' stili yaratmaktı. Örnek verecek olursam, hangi parçamın beat’ini açarsanız açın vokal olmadan bu beat’i Kezzo yapmış diyebilirsiniz ya da hangi nakaratımı açarsanız açın başka birinin sesinden bu nakaratı Kezzo yazmış diyebilirsiniz. Müziğimin geçmişten, Türkçe rap’in öncülerinden ve bu güzel coğrafyanın naçizane tınılarından beslendiğini ve harmanlandığını düşünüyorum.

Müzik yapmasaydın kendinizi nasıl ifade ederdin?
Bu gerçekten çok güzel bir soru. Başka bir silahım yok. Günlük yaşantımda kendimi zaten çok iyi ifade edebildiğimi düşünmüyorum. Müzik bunun için çok güzel bir araç benim için. Elimden alınsaydı sanırım benim için çok zor olurdu. Müzik olmasaydı kendimi ifade edemezdim.

Düet yapacağınız sanatçının hangi özelliği sizin için en önemlidir?
-İlk olarak hayat ve dünya görüşü benimle paralel olan ve bire bir görüştüğüm insanlarla düet yapmaya çalışıyorum. Tabii ki yüreğinde yanan müzik ateşi de çok önemli bir kriter.

Kezzo'nun bir günü nasıl geçer? Kafa dağıtmak için ne yaparsın?
Bu soruya pandemi öncesi ve sonrası olarak iki şekilde cevap vermek istiyorum. Pandemi öncesinde zamanımı eşimle beraber doğa yürüyüşleri, doğa gezileri ya da kamp yaparak; evimizde film, dizi, vs. izleyerek, kedimizle vakit geçirerek, arkadaşlarımız ve dostlarımızla muhabbet ederek, video oyunları oynayarak, basketbol ve halı saha maçları yaparak  geçirirdim genelde. Pandemi sonrası ise stüdyodan eve... Yalnızca ev içinde yapabildiğim aktivitelerle kafamı dağıtıyorum.

Bir klibin sizi ve şarkınızı en iyi ifade etmesi için nasıl olması gerekir?
Öncelikle videoyu çekecek yönetmenin beni anlaması ve şarkıyı benimsemesi, gerçekten yapmak istemesi gerekiyor. Sonrasında gerçekten ciddi bütçe gerekiyor. Ama hala istediğim bir klipi tam olarak çektiğimi, kafamdakini tam olarak yansıtabildiğimi söyleyemem. Fakat bunun sebebi tamamen duygusal :)

Yaptığın bir şarkıda ne olmazsa o şarkı eksik kalır?
-İyi bir nakarat olmazsa eksik kalır.


Pandemi sonrası için planınız ne?
Hali hazırda kurmuş olduğum yapım şirketinin daha fazla genç sanatçıya yatırım yapabilmesini sağlamak ve insanların kulaklarına aynı zamanda playlist’lerine çok daha kaliteli şarkılar sunabilmek ve nasip olursa eğer, aç ve hasta, eğitimsiz çocuk kalmamasını sağlayabilmek için çaba göstermek.

Dinleyicilerinize bir şey önerecek olsanız bu ne olur?
İçi boş ceviz kabuğunu dolu zannetmeyin!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ezgi Gizem Gülümser Arşivi