Khan vazgeçmiyor

Khan vazgeçmiyor
Pakistan Başbakanı İmran Khan, iktidar mücadelesini kaybetti. İmran Khan engellemek için büyük gayret sarf ettiği meclis oylamasında muhalefetin oyları ile Başbakanlık’tan düşürüldü. Khan başına gelenlerden ABD’yi sorumlu...

Pakistan Başbakanı İmran Khan, iktidar mücadelesini kaybetti. İmran Khan engellemek için büyük gayret sarf ettiği meclis oylamasında muhalefetin oyları ile Başbakanlık’tan düşürüldü. Khan başına gelenlerden ABD’yi sorumlu tuttu, “Özgürlük mücadelesi yeniden başlıyor” mesajı ile iktidardan vazgeçmeyeceğini duyurdu.

Pakistan’da mecliste yapılan güven oylaması sonucu Başbakan İmran Khan muhalefet milletvekillerinin oyları ile görevden alındı. Pakistan Ulusal Meclis Başkanı Asad Qaiser ve Meclis Başkan Yardımcısı Qasim Suri, güven oylaması öncesinde görevlerinden istifa etti.

Meclis oturumu, Meclis Başkanı Asad Qasier’in görevinden istifa etmesinin ardından, Meclis Üyesi Ayaz Sadık tarafından yönetildi. Ayaz Sadık oylama sürecinin ardından yaptığı açıklamada, “342 üyeli mecliste 174 üye hayır oy kullandı. Dolayısıyla Pakistan Başbakanı Imran Khan ve hükümeti güven oylamasını kaybetti” dedi.

Pakistan Ulusal Meclis’inin 2018 yılında göreve gelen Başbakan Khan’ın görevden alınmasının ardından yeni bir başbakan ataması gerektiği ve meclis tarafından atanan kişinin Ekim 2023 tarihine kadar iktidarda kalacağı belirtildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Han, “Özgürlük mücadelesi bugün yabancı bir rejim değişikliği komplosuna karşı yeniden başlıyor” dedi.

Khan, Pakistan tarihinde ilk kez görevden alınan Başbakan oldu. Han, güven oylaması öncesi ulusa sesleniş konuşmasında, ‘rejim değişikliğinin bir ABD komplosu’ olduğunu iddia etmişti.

Khan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pakistan’ın yeniden bir özgürlük mücadelesine girdiğini belirterek, “Pakistan 1947’de bağımsız bir devlet oldu ama özgürlük mücadelesi bugün yabancı bir rejim değişikliği komplosuna karşı yeniden başlıyor. Egemenliğini ve demokrasisini savunan her zaman ülke halkıdır” dedi.