KHK’lı diye depremzede yurda alınmadı

KHK’lı diye depremzede yurda alınmadı
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik görevinden ihraç edilen depremzede M.Ç. ve ailesi, Niğde’deki Sultan İkinci Kılıçarslan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna alınmadı. Yaşadıklarını anlatan M.Ç., “Adana’ya...

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile öğretmenlik görevinden ihraç edilen depremzede M.Ç. ve ailesi, Niğde’deki Sultan İkinci Kılıçarslan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna alınmadı. Yaşadıklarını anlatan M.Ç., “Adana’ya cehennemime geri döndüm,” dedi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, Maraş merkezde yaşayan KHK ile öğretmenlik görevinden ihraç edilen M.Ç. ve ailesinin yaşadığı ev deprem nedeniyle hasar gördü. Aile, depremzedelere açılan KYK’ya bağlı yurtlara yerleşmek istedi.

Kırıkkale’deki yurtların dolu olduğu gerekçesiyle Niğde, Sivas ve Konya’daki yurtlara yönlendirilen M.Ç. ve ailesi Adana’ya yakın olduğu için Niğde’deki Sultan İkinci Kılıçarslan KYK yurduna kayıt yaptırdı.

Niğde’deki Sultan İkinci Kılıçarslan KYK yurdunda kayıt işlemlerinin ardından polis M.Ç. ve ailesine GBT yaptı. Uzun süren bekleyişin ardından yurda kabul edilmeyen M.Ç. yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Bizden sonra gelenler yurda yerleşmeye devam etti. Polisin yanına gittim, ‘Hocam ben KHK’li öğretmenim. Mahkemem devam ediyor sonuçlanmadı, masumiyet karinesince ne olacağımız belli değil,’ dedim. Oradaki memurlar bunun üzerine, ‘Burada kalamazsınız,’ diye söze girdi. Neden kalamayacağımızı sorduğumda, ‘Hocam bize söyletmeyin bizi aşan bir durum,’ dediler. İnanın çok zoruma gitti. Biz orada gerçekten cehennemi yaşadık.“

HDP MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, depremzede olan M.Ç. ve ailesinin KYK yurduna alınmamasını Meclis gündemine taşıdı.