Kıbrıs halklarını birleştiren Onur Yürüyüşü

Kıbrıs halklarını birleştiren Onur Yürüyüşü
Kuzey Kıbrıs’ın ve Güney Kıbrıs’ın sakinleri, “Bölünmüşlüğün Ötesinde Onurla Birleşme” sloganı ile 1974’te bölünen adayı ayıran Lefkoşa’daki Ledra Palace sınır kapısını geçerek tarafsız bölgedeki Dayanışma...

Kuzey Kıbrıs’ın ve Güney Kıbrıs’ın sakinleri, “Bölünmüşlüğün Ötesinde Onurla Birleşme” sloganı ile 1974’te bölünen adayı ayıran Lefkoşa’daki Ledra Palace sınır kapısını geçerek tarafsız bölgedeki Dayanışma Evi’nin önünde bir araya geldi. 

Kuzey Kıbrıs’takiler 18 Haziran cumartesi günü saat 18.00’da Kuğulu Park’tan yürüyüşlerini başlatırken, Güney Kıbrıs’takiler de aynı saatte Lefkoşa’nın güneyindeki Elefteriya Meydanı’ndan yola çıktı.  İki yürüyüş sınır bölgesinde bir araya geldikten sonra, Kıbrıslıların birliğini göstermek için Türk ve Rumların yürüyüşün başında taşıdıkları iki ayrı gökkuşağı bayrağı birbirine dikildi ve Dayanışma Evi›ne asıldı. 

Yürüyüşe katılanlar LGBT haklarına destek mesajlarının yanı sıra Kıbrıs›ta kalıcı barış çağrısında bulundu ve Akamas Natura 2000 bölgesini turistik proje ve taş ocaklarına açan geliştirme planına karşı çıktı. Güney Kıbrıs›ta yayın yapan Cyprus Mail›e göre bir kişi, «Ölü bir gezegende Onur yoktur, Akamas›ı kurtarın» yazan bir pankart açtı.