Kıbrıs resti

Kıbrıs resti
Birleşmiş Milletler’in mart ayı içinde Kıbrıs sorununa çözüm için yeni bir toplantı hazırlıkları yaptığı bir dönemde Güney Kıbrıs’ı iki gün önce ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis’in Türkiye...

Birleşmiş Milletler’in mart ayı içinde Kıbrıs sorununa çözüm için yeni bir toplantı hazırlıkları yaptığı bir dönemde Güney Kıbrıs’ı iki gün önce ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis’in Türkiye aleyhindeki sözleri Ankara’nın tepkisini çekti.
Güney Kıbrıs’a ziyarette bulunan Miçotakis, stratejik dış politika hedeflerinin adadaki ‘Türk işgalini’ sona erdirmek olduğunu söylemişti. Dün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin iki devletli bir çözüm dışında hiçbir çözümü konuşmak için masaya oturmayacağını açıkladı. Erdoğan şunları söyledi:
“Artık iki devletli çözümden başka Kıbrıs’ta çıkış yolu kalmamıştır. İster kabul ederseniz, ister etmezsiniz. Artık federasyon mederasyon diye bir şey yok. Geçin artık o işi. Ben açıklama yapıyorum ‘Miçotakis ile görüşebilirim’ diyorum, o meydan okuyor. Sen meydan okuduktan sonra seninle nasıl bir araya gelelim? Önce haddini bileceksin.”
“ÇILGIN TÜRKLERİ İYİ TANIYACAKSIN”
Erdoğan, “Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Çılgın Türkleri iyi tanıyacaksın” ifadesini kullandı.