’’KIDEMDE, BU ŞEKLİYLE ADIM ATMAK ADİL DEĞİL’’

’’KIDEMDE, BU ŞEKLİYLE ADIM ATMAK ADİL DEĞİL’’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatı değişikliğine de değinen Erdoğan’ın 'adil bir konuma bu işi getirmeden bu şekliyle bu adımı atmak adil değil’ vurgusu ise dikkat...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatı değişikliğine de değinen Erdoğan’ın 'adil bir konuma bu işi getirmeden bu şekliyle bu adımı atmak adil değil’ vurgusu ise dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bu yeni döneme aktarılan bir şey. Kendileriyle görüşmelerimiz gerek bakanlık gerek şahsım olarak devam edecek. Kıdem tazminatı hususunda adil bir konuma getirmeden bu adımı bu şekliyle atmak adil değil, doğru değil' dedi.

Ne olmuştu?

Hükümet tarafından Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ile çalışanların kıdem tazminatı hakkının özel bir emeklilik fonuna aktarılması değerlendirilirken işçiler buna karşı çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kıdem tazminatının bir ‘sorun’ olduğunu iddia etmiş, ‘sorunu aralarında çözmedikleri’ için sendikalara ve patron örgütlerine kızmıştı. İşçi sendikaları basın toplantıları düzenlemiş ve Erdoğan’a net bir şekilde yanıt vermişti: Kıdem kırmızı çizgimizdir! 81 ilde genel greve gideriz.