‘Kiev kuşatma altında’ haberlerine belediye başkanından yalanlama

‘Kiev kuşatma altında’ haberlerine belediye başkanından yalanlama
Kısa bir süre önce, Kiev belediye başkanının AP haber ajansına yaptığı açıklamada, kentin Rus güçleri tarafından “kuşatıldığını” söylediği bildirilmişti.Belediye Başkanı Vitali Klitschko, bunun “dezenformasyon”...

Kısa bir süre önce, Kiev belediye başkanının AP haber ajansına yaptığı açıklamada, kentin Rus güçleri tarafından “kuşatıldığını” söylediği bildirilmişti.

Belediye Başkanı Vitali Klitschko, bunun “dezenformasyon” olduğunu ifade etti. Telegram’da bir mesaj paylaşan belediye başkanı, “Rus internet yayınları, Kiev’in kuşatıldığı ve insanların tahliyesinin imkansız olduğu konusunda bana atıfta bulunarak bilgi yayıyor. Yalanlara inanmayın! Sadece resmi kaynaklardan gelen bilgilere güvenin” dedi.

AP’ye konuştuğu belirtilen Klitschko’ya Rus birliklerinin başkenti ele geçirmesi halinde sivilleri tahliye etme planlarının olup olmadığı sorulduğunda, “Bunu yapamayız, çünkü tüm yollar kapalı. Şu anda etrafımız çevrildi” dediği duyurulmuştu.

BELARUS’TAN UKRAYNA’YA İSKENDER FÜZESİ
Öte yandan Ukrayna içişleri bakanının bir danışmanı, Belarus'tan Ukrayna'ya balistik füze olan İskender füzelerinin fırlatıldığını söyledi. Danışman, füzenin Jıtomır Havalimanı'na düştüğünü söyledi.

Anton Heraşçenko, Telegram hesabından "Belarus'tan fırlatılan İskender füzelerinin 17:00 sularında vurduğu yer burası… Rus ve Belarus faşistleri Jıtomır Havalimanı'nı hedef aldı" dedi.

HARKOV YENİDEN UKRAYNA KONTROLÜNDE
Harkov bölgesel yönetimi başkanı, Ukrayna güçlerinin kilit şehir Harkov'un kontrolünü yeniden ele geçirdiğini söyledi. Oleg Sinegubov, Telegram'daki mesajında "Harkov'un kontrolü tamamen bizde" dedi. "Silahlı kuvvetler, polis ve savunma güçleri çalışıyor ve şehir düşmandan tamamen temizleniyor."

Rus birlikleri, Ukrayna'nın ikinci büyük şehri olan Harkov'a bir gecede girmişti. Ukrayna ve Rus askerleri arasındaki sokak çatışmalarını gösteren görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.

NOVA KAHOVKA DÜŞTÜ
Ukrayna medyasında yer alan haberlere göre Ukrayna’nın güneyindeki Nova Kahovka şehri, Rusya’nın kontrolüne geçti. Rus birlikleri kenti işgal etti. Ufak bir şehir olmasına karşın stratejik olarak Kırım yarımadasını su kanallarıyla besleyen Dinyeper Nehri üzerinde bulunuyor. Kentin belediye başkanı Volodymyr Kovalenko, Rus birliklerinin kent yönetimini ele geçirdiğini ve tüm Ukrayna bayraklarını binalardan kaldırdığını bildirdi.