Kievliler şehri terk etmeye hazırlanıyor

Kievliler şehri terk etmeye hazırlanıyor
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de topyekün bir enerji kesintisine karşı senaryolar ele alınıyor. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, şehirdekilerin kenti terk etmeye hazır olması gerektiğini söyledi.Rusya’nın saldırıları...

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de topyekün bir enerji kesintisine karşı senaryolar ele alınıyor. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, şehirdekilerin kenti terk etmeye hazır olması gerektiğini söyledi.

Rusya’nın saldırıları karşısında enerji altyapısını oluşturan tesislerin yüzde 40’ı ya zarar gördü. Enerji dağıtımındaki baskıyı azaltmak ve onarıma imkan vermek için planlı kesintiler uygulanıyor.

Ukrayna Televizyon’una konuşan Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, kötü senaryoya karşı hazırlık yaptıklarını söyledi. Rusya’yı “soykırım ve terörizmle” suçlayan Kliçko, şehrin karanlığa gömülmesi halinde su ve kanalizasyon sistemlerinin de duracağı uyarısını yaptı.

Kliçko, olası kötü senaryonun yaşanması halinde, üç milyon şehir sakininin akrabalarına gitmek için hazırlıklı olması gerektiğini de kaydetti.

Kentin güvenliğinin başında olan Roman Tkachuk ise “şehri boşaltma” konuşmalarının henüz yersiz olduğunu savundu.