Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’a sıcak bakıyor

Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’a sıcak bakıyor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin art arda verdiği erken seçim sinyalleri vermesinin ardından kulislerde 14 Mayıs tarihi öne çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu tarihe...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin art arda verdiği erken seçim sinyalleri vermesinin ardından kulislerde 14 Mayıs tarihi öne çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bu tarihe sıcak baktığı dile getirildi.

Gazete Duvar’ın haberine göre, AK Parti kurmayları daha önce yaptıkları açıklamalarda, CHP’nin tek parti iktidarının sonlandığı ve Demokrat Parti’nin millet iradesiyle iktidara geldiği 14 Mayıs tarihin “anlamlı” olduğunu ifade ettiler. Kulislerde de 14 Mayıs tarihinin CHP’yi zorlayacağı konuşuldu. Ancak CHP’nin 14 Mayıs’a itirazı yok, hatta bu tarihin kendileri için avantajlı olduğu da düşünülüyor.

Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs tarihini Türkiye demokrasi tarihi için değerli bulduğu, bu kapsamda tarihe sıcak baktığı ifade ediliyor. Kurmaylar, Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’ın Cumhur İttifakı için değil Millet İttifakı için güçlü bir tarih olacağını düşündüğünü, görüşmelerde, “1950’de ‘Yeter Söz Milletindir’ diyen Demokrat Parti ile bugün aynı masadayız ve şimdi birlikte AKP’ye ‘Yeter Söz Milletindir’ diyoruz. Bu çok kıymetli” değerlendirmesini yaptığını anlatıyor.