Kılıçdaroğlu adaylık için mutabakat bekliyor

Kılıçdaroğlu adaylık için mutabakat bekliyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu diğer partilerin teklif etmesi halinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul edeceğini söyledi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altı muhalefet partisinin Haziran 2023 seçimlerindeki...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu diğer partilerin teklif etmesi halinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul edeceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun altı muhalefet partisinin Haziran 2023 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı bir süredir tartışılıyor.

Reuters haber ajansına bir mülakat veren Kılıçdaroğlu, 2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimine ve adaylığına dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği ekonomik politikalar nedeniyle ülkenin ağır bir ekonomik krizden geçtiğini belirten 73 yaşındaki CHP lideri, muhalefet partilerinin aday olmasını istemesi halinde bunu kabul edeceğini belirterek, “Beş genel başkanın benim ismimi telaffuz etmesi her şeyden önce benim için onur. Ayrıca beş genel başkanın bana güven duyması anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Adaylık konusunun daha sonra tartışılacağını ancak altı parti için önceliğin ortak platformları için ekonomi, sosyal ve diğer alanlardaki önceliklerini belirlemek olduğunu söyleyen CHP lideri, kimi aday gösterirlerse o kişinin cumhurbaşkanı seçileceğinin “çok net” olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu MHP’nin kandillerini sergiledi

Elektriğe yapılan zamlara tepki gösteren ve zamlar geri alınıncaya kadar faturasını ödemeyeceğini belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na MHP teşkilatları kandil göndermeye başlamıştı. Kılıçdaroğlu, MHP’ye video ile yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, kendisine gönderilen kandilleri sergileyerek tepkisini esprili bir şekilde gösterdi:
“Gelenlerin hepsi kütüphanedeki masada. Koca MHP’yi ne hale getirdi! Çok yazık. Halk acı içinde Bahçeli beşli çete savunmasında. Bahçeli, beşli çetenin karlarını savunadursun bu iş nereye kadar gidecekse gitsin. İşte tam oraya kadar gideceğim ve zamlar geri çekilecek. Bu kandiller de hoş bir hatıra olarak müzemizde yerini alacak Bahçeli kandilleri olarak.”