Kılıçdaroğlu, ‘Balyoz’ mağduru emekli amirali ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, ‘Balyoz’ mağduru emekli amirali ziyaret etti
‘Balyoz planı davası’nda yaklaşık dört yıl tutuklu yargılanan ve daha sonra beraat eden emekli Tümamiral Deniz Kutluk’u evinde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Mağdur olan bütün ailelere sözümdür;...

‘Balyoz planı davası’nda yaklaşık dört yıl tutuklu yargılanan ve daha sonra beraat eden emekli Tümamiral Deniz Kutluk’u evinde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Mağdur olan bütün ailelere sözümdür; terör örgütüyle beraber askerlere karşı kurulan kumpasın hesabını soracağız” dedi.

Ziyaretin ardından gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, kumpas davalarında mağdur edilenlere devletin özür borcu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Askerlerimize geçmişte kumpas kurularak onların mağdur edildiğini, evlerinin basıldığını, uzun süre hapiste tutulduğunu biliyoruz. Daha sonra şu veya bu şekliyle hapisten çıktılar ama onlara yapılan haksızlıkların bir şekliyle telafi edilmesi lazım. Benim ‘Helalleşme’ dediğim budur. Devletin onlarla helalleşmesi lazım. Deniz Kutluk da bunlardan biri. Sadece kendisi değil ailesi de mağdur edildi. Aile büyük bir dramı yaşayarak adaleti bekleyen insanlar.

DEVLETİN ÖZÜR BORCU VAR
Devletin onlara özür borcu var. Her ne kadar bir terör örgütüyle (‘FETÖ’) işbirliği kurulup bu kumpas kurulduysa da bugün üç veya beş kişiyi cezalandırarak bu defteri kapatamazsınız. Bu defter kapanmış bir defter değildir.