Kılıçdaroğlu bilim insanlarına 'devrim' çağrısı yapacak

Kılıçdaroğlu bilim insanlarına 'devrim' çağrısı yapacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "3 Aralık'a kadar sabredin. 3 Aralık'ta yeni bir vizyonu açıklayacağız" sözleriyle işaret ettiği "vizyon belgesi"nin detayları belli olmaya başladı. 3 Aralık'ta tartışmalara neden...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "3 Aralık'a kadar sabredin. 3 Aralık'ta yeni bir vizyonu açıklayacağız" sözleriyle işaret ettiği "vizyon belgesi"nin detayları belli olmaya başladı. 3 Aralık'ta tartışmalara neden olan Amerika ve İngiltere gezilerinin detaylarını da paylaşacağını açıklayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a da seslenerek, "Kendisine bir çağrım var, 3 Aralık’ta gelsin, benim konuşmamı dinlesin. Vizyon nedir kendisine öğreteceğim" demişti.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın, Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta yapacağı konuşmanın içeriğiyle ilgili şunları yazdı: "CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, 'Türkiye’nin ikinci yüzyılı' vizyonu olarak da nitelendirilen 3 Aralık’ta açıklayacağı projeleri, parti içinden sınırlı isimlerle paylaşıyor.

Çalışmalar, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan bilim, ekonomi ve finans alanında uzmanlar ve akademisyenlerle hazırlanıyor.

CHP kurmaylarına göre Kılıçdaroğlu, 3 Aralık’ta, 37. Olağan Kurultay’da kamuoyuna açıkladığı 'İkinci yüzyıla çağrı' bildirgesi doğrultusunda, daha önce defalarca vurguladığı 'Dördüncü Sanayi Devrimi'nin kaçırılmaması' için neler yapacaklarını anlatacak.

Kılıçdaroğlu'nun yurt dışındaki bilim insanlarına ülkelerine dönmeleri ve 'teknolojik devrime destek vermeleri' çağrısı yapması da bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun, partisi içinde de eleştiri konusu olan ABD ve İngiltere gezileriyle ilgili eleştirilere, açıklayacağı 'vizyon belgesi' ile yanıt vermiş olacağı yorumu yapılıyor.”

Erdoğan’a 5 kuruşluk dava
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 5 kuruşluk tazminat davası açtıklarını sosyal medya hesabından açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP liderine hakaret ettiğini belirten Çelik şunları söyledi:
“Terbiyeden bağışık dil ürünü: ‘Haysiyet fukarası, sefil, zavallı, gafil, namert, kifayetsiz, yüzsüz’ hakaret sözleri nedeniyle ve Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun, ‘tazminat miktarları ilgilinin kişiliği, değerleri ve ederi dikkate alınarak belirlenmelidir!’ ‘Erdoğan’ın kişiliği ve ederi için önceden biçtiğim 5 Paralık değeri değiştirecek herhangi bir gelişme de görülmediğinden yine 5 kuruşluk dava aç ve bunu belirt!’ talimatı gereğince, tarafımızdan Erdoğan aleyhine 5 kuruş miktarlı tazminat davası açılmıştır!”