Kılıçdaroğlu çifti evlerinin mutfağından seslendi: Durum acil, bekleyecek bir günümüz bile yok

Kılıçdaroğlu çifti evlerinin mutfağından seslendi: Durum acil, bekleyecek bir günümüz bile yok
AK Parti ve MHP’nin oylarıyla CHP’nin ‘okullarda bir öğün yemeğin çıkması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması‘yla ilgili verdiği araştırma önergesinin reddedilmesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,...

AK Parti ve MHP’nin oylarıyla CHP’nin ‘okullarda bir öğün yemeğin çıkması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması‘yla ilgili verdiği araştırma önergesinin reddedilmesine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İktidara gelir gelmez okullarımızda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hemen hayata geçireceğiz” dedi.

‘Bunun yeterli olmayacağını’ söyleyen CHP lideri “Kurumlara, iş insanlarına, herkese çağrımdır: Belediyelerimize bu konuda destek verin” dedi. Kılıçdaroğlu, ücretsiz yemek veren CHP’li bazı belediyeleri de hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan paylaştığı videoda evinin mutfağında eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla bu soruna şöyle değindi:

“Ekonomi hepimizi vurdu. Çok yoksullaştık. Buna artık yoksullaşma denmez. Bir ekonomik şiddetle karşı karşıyayız. Bunun adı olsa olsa zulüm olur. Ekonomik terördür bu. Bu yoksulluk, terörün en kötüsü… Çocuk yoksulluğu.”

Okullara giden yoksul çocukların beslenme saatinde aç kaldığını, bayıldığını, ebeveynlerinin veresiyle aldığı peynir-ekmeği yediğini anlatan CHP lideri, partisinin Meclis’te verdiği önergeyi hatırlattı.

Daha sonra konuşan Selvi Kılıçdaroğlu da kendisine konuşan aileleri anlatarak duruma tepki gösterdi.

CHP lideri, eşinin konuşmasından sonra iktidara gelir gelmez, okullarda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçireceklerini söyledi.

“Ancak şu an durum acil, bekleyecek bir günümüz bile yok” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Beylikdüzü, İzmit, Çankaya, Safranbolu gibi belediyelerimiz çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve yeterli yemek verecek uygulamayı hayata geçirdiler" dedi.