Kılıçdaroğlu Emine Şenyaşar’ı anlattı: Linç edildi; bu kadının bir günahı yoktu ya, vallahi billahi yoktu ya

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 25, 2023 / 10:38

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Babala TV’de karşıt görüşlü vatandaşların sorularını yanıtladı.

Urfa’da, 2018 yılında AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve 2 oğlu öldürülen Emine Şenyaşar’la ilgili soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu “kadın linç edildi. ‘Bu aile PKK’lı’ denilerek her türlü suçlama yapıldı. Oysa bu kadının bir günahı yoktu ya, vallahi billahi yoktu ya. 8 savcı iddianame düzenlemedi ya, iddianame yazamadı. Bir adaletsizlik var burada ya” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:

Emine Şenyaşar; Kürtçe biliyor, Türkçe bilmiyor. İki çocuğu öldürüldü. Kocasının kafasına hastanede tüp vurularak öldürüldü. Ve bu kadın gitti, bir kağıda adalet yazdı, “adalet istiyorum” yazdı. Bu kadın linç edildi. ‘Bu aile PKK’lı’ denilerek her türlü suçlama yapıldı. Oysa bu kadının bir günahı yoktu ya, vallahi billahi yoktu ya. 8 savcı iddianame düzenlemedi ya, iddianame yazamadı. Bir adaletsizlik var burada ya.

Bir kadın, 2 çocuğu öldürülüyor, kocası öldürülüyor. Savcı korkudan iddianame yazamıyor. Gittim kadını buldum, adalet sarayının önünde buldum kadını. Tüm avukat arkadaşlarıma ‘Bu kadının hakkına sahip çıkın’ dedim. Oğlu tek kişilik hücrede kalıyor biliyor musunuz?

Bu kadın hayatı boyunca bize hiç oy vermemiştir. Belki sandığa bile gitmemiştir. Kürtçe konuşuyor ben anlamıyorum, ağlıyor tercümanlar var. Ve en sonunda bir savcı iddianame yazmak zorunda kaldı.

Şimdi buna hepimizin isyan etmesi lazım, bunun partisi olmaz. Yok cumartesi anneleri, yok Diyarbakır anneleri; anne annedir. Bu kadar anneleri ayırmayalım Her anne için evladı vazgeçilmezdir, her anne evladı için kendisinden vazgeçer.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top