Kılıçdaroğlu: Gelsinler tutuklasınlar

Kılıçdaroğlu: Gelsinler tutuklasınlar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarına söyledim, halka yardım götürmek için gerekirse tutuklanın" açıklamasının ardından dün CHP’li Büyükşehir Belediyeleri’nin deprem bölgelerinde yaptıkları...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanlarına söyledim, halka yardım götürmek için gerekirse tutuklanın" açıklamasının ardından dün CHP’li Büyükşehir Belediyeleri’nin deprem bölgelerinde yaptıkları yardımları paylaşarak “Gelsinler tutuklasınlar” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tweet’lerini alıntılayan Kılıçdaroğlu, “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar… Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar… Binlerce TIR yardımla halkımızın yanındayız. Gelsinler tutuklasınlar… Biz bu enkazı kaldırırız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın. Çok işimiz var" mesajını paylaştı.

Baş ve Demirtaş’tan destek
TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gece yaptığı paylaşımı alıntıladı.

Kılıçdaroğlu, Hatay’dan paylaştığı videoda kısaca, “Halkımızın halini yerinde gördüm. Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur. Erdoğan’la, sarayıyla ve rant çeteleriyle hiçbir zeminde buluşmayacağım. Ben halkımın kavgasını vereceğim. Sonuna kadar” demişti.

“GELSİNLER TUTUKLASINLAR”
Erkan Baş, “Halkın yanında olan her tutumunuzda birlikteyiz. Tüm tehdit ve engellemelere rağmen binlerce üye ve gönüllümüz, yardım tırları ve araçlarımızla afetle mücadele ve dayanışma için seferberlik halindeyiz. Gelsinler tutuklasınlar” dedi.

“GÜÇLÜ BİR DURUŞ”
Selahattin Demirtaş da “Hem güçlü bir dayanışma hem de güçlü bir siyasi duruş, bu zor dönemi el ele vererek atlatmamız için çok önemlidir, kıymetlidir” ifadelerini kullandı.