Kılıçdaroğlu, gençlere söz verdi: “Siz oy kullanın, gerisi bende”

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 12, 2022 / 12:29

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MIT’de öğrenim gören Türk öğrenciler ile öğle molasında bir araya gelerek yemek yedi, sohbet etti.

“Türkiye’nin gerçekten artık bir değişime ihtiyacı var” diyen bir gence Kılıçdaroğlu, “Değişimi siz sağlayacaksınız. Ben elimden gelen çabayı göstereceğim. Siz yeter ki oy kullanın. Gerisini ben halledeceğim.” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, MIT ziyaretinin ardından Daron Acemoğlu, Canan Dağdeviren, Zeynep Ton, Dani Rodrik, Asu Özdağlar, Pınar Doğan, (28 Şubat davası nedeniyle cezaevinde bulunan Çetin Doğan’ın kızı) Dani Rodrik (Çetin Doğan’ın damadı) Mehmet Toner, Gökhan Hotamışlıgil ve Bilge Yıldız ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Bilim insanlarıyla buluşmasının dünyasını biraz daha zenginleştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Keşke mümkün olsa da politikacılar, hiç olmazsa 6 ayda bir veya yılda bir bilim insanlarıyla bir araya gelip oturup konuşabilseler. Bir toplumu ileriye taşıyacak olanlar bilim insanları. İnsanlar bilim ürettikçe o bilim daha sonra teknolojiye dönüşüp sanayi onları üretim haline getirirse, meta haline getirirse toplum kazanmış olacak, insanlık kazanmış olacak” dedi.


Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Daron Acemoğlu’yla yaptığı görüşmeyle ilgili,
“Daron Acemoğlu ile bir araya geldik. Türkiye’nin geleceğini, ekonomiyi iyileştirecek çözüm yollarını enine boyuna konuştuk. Cumhuriyet’in İkinci Yüzyılı vizyonumuz için, dünyadaki en parlak zihinlerden ilham alıyoruz” mesajını paylaştı.

Kılıçdaroğlu daha sonra Harvard Üniversitesi’ne geçti. Burada obezite ve diyabet konusundaki çalışmalarıyla dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil ile bir araya geldi. Üniversite hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi veren Hotamışlıgil, Kılıçdaroğlu’na üniversiteyi gezdirdi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“HASAR TESPİT KOMİSYONU KURACAĞIZ”
Kılıçdaroğlu daha sonra Harvard’daki Türk öğrencilerle sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, öğrencilerden seçimlerde kesinlikle oy kullanmalarını istedi. Bir öğrencinin, “Seçimi kazanırsanız ilk 90 dakikada ne yapacaksınız?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:
“Önce bir hasar tespit komisyonu kuracağız. Devletin geliri nedir, gideri nedir, yükümlülüğü nedir, zaafları nedir, taahhütleri nedir bilmiyoruz. Bu konuyla ilgili bürokratları görevlendireceğim. Bize bir hasar tespit raporu getirecekler. O raporu aldıktan sonra oturacağız ona göre bir karar vereceğiz.”

SİYASİ TUTUKLAMA DOĞRU DEĞİL
Kılıçdaroğlu, bir öğrencinin “Siyasi tutukluları serbest bırakacak mısınız?” sorusuna “Tabii, siyaseten, bir siyasetçinin hapse atılması, yani farklı düşünceye sahip olan insanların hapse atılmaları doğru değil. İnsanlar farklı düşünebilirler. Siyaseten farklı düşünen insanları hapse atmak doğru değil” karşılığını verdi.

BU KADAR YALAN… PES YA
Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak’ın kendisini ABD’de FETÖ’nün firari sanığı Aykan Erdemir”in karşıladığına ilişkin sonradan geri çekilen haberine de tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Hayret ediyorum. Bu kadar yalan… Pes ya” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top