Kılıçdaroğlu, helalleşme buluşmasında: Ülkeyi barıştırma ahdim, benim mirasım olacak

Kılıçdaroğlu, helalleşme buluşmasında: Ülkeyi barıştırma ahdim, benim mirasım olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Helalleşme Buluşması’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, “Birkaç ay önce ‘helalleşme’ dedim. Helalleşme derken hem şahsi hem ana muhalefet lideri olarak kurumsal hem de geleceğin...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Helalleşme Buluşması’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, “Birkaç ay önce ‘helalleşme’ dedim. Helalleşme derken hem şahsi hem ana muhalefet lideri olarak kurumsal hem de geleceğin iktidarı olarak yöneteceğimiz devlet adına konuştum. Artık umuyorum ki kastedilenin ne olduğunu herkes anladı. Amacımız bu milleti barıştırmaktır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: “Bu milleti ayrıştıranlar, kavga ettirenler kendilerine saraylar yaptılar. Kavgada taraf olanlara ise sefalet ve perişanlık kaldı. Ve sonuçta ülke maalesef geçmişe takılıp kaldı, hiçbirimiz önümüzü göremiyoruz. Ülkemiz zenginleşemiyor. Ülkemizin çocukları ailelerini terk edip geleceğini dışarıda arıyor. Helalleşme çıkışı yaparken söylemiştim: “Bize sadece iktidar olmak yetmiyor. Bu yaşımdan sonra neyleyim ben sarayları, uçakları… Mütevazı hayatım bana hayli hayli yetiyor. Aslında Türkiye’ye bir miras bırakmak istiyorum. Barışmış bir millet, benim en büyük başarım olacak inşallah. Ahdim var, bu ülkeyi barıştıracağım. İnşallah bu ahdim, benim mirasım olacak. Sonra keyifle ülkemin barışına, gelişimine bakacağım.”