Kılıçdaroğlu: İstanbul’u hazmedemediler

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 1, 2022 / 07:34

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu davalarıyla ilgili açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu, “Morali gayet iyi çünkü biliyor ki suç işlediği için değil onurlu ve dik durduğu için cezalandırılıyor. Biz onların hiçbir siyasi hükmünü tanımıyoruz. Ne derlerse desinler duruşumuz bellidir. Hapse atarlar, tutuklarlar, ne yaparlarsa yapsınlar onurumuzdan ödün vermeyeceğiz. Vermeyenlerden birisi de İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu.

Bir de yarın İBB başkanımızın davası var. İBB’yi kaybettiklerine hala inanamıyorlar ve hazmedemiyorlar. Hala Ekrem Başkan’ı oradan nasıl alırız arayışı içindeler. İstanbul’u kaybeden, Türkiye’yi kaybeder demişti. Zaten kaybetti” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Hiçbir adaletsizliğin karşısında asla diz çökmedik ve çökmeyeceğiz” dedi, “Demokrasiye inanmayanları sandık yoluyla göndereceğiz” şeklinde devam etti.

“Demokrasinin bize sağladığı bütün imkanları kullanacağız. Baskı mı kuruyorlar göğsümüzü açacağız, yasak mı getiriyorlar yasağa karşı yürüyeceğiz. Sanattan kültürden mi korkuyorlar sanatı ve kültürü yücelteceğiz.”

BAHÇELİ’YE YANIT
Kılıçdaroğlu kendisiyle ilgili hapis tehdidinde bulunan Bahçeli’ye şöyle yanıt verdi:
“Ben Bahçeli değilim. Birisi beni hapse göndermekle tehdit etmiş. Sizin feriştahınız gelse bize diz çöktüremez. Siz kimsiniz ya! Eğer biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık, sizin gibi olurduk.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top