Kılıçdaroğlu: Kumpas kuruyorlar

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 27, 2020 / 07:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gidici olması için özel bir çaba harcamaya gerek olmadığını söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Çünkü Erdoğan, kendi sonunu kendisi hazırlayan bir lider konumunda” dedi.

Deutche Welle Türkçe’nin YouTube kanalındaki canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun satın aldığı İtalyan Ressam Bellini’nin Fatih Sultan Mehmet tablosu için mutluluğunu dile getirdi ve “Fatih’in tablosunun İstanbul’a gelmiş olması ve bu tabloyu getirenin CHP’li belediye başkanı olması, bana göre başlı başına güzel bir olaydır.” dedi.
Yapılan popülerlik araştırmalarında Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun isimlerinin öne çıktığı belirtilerek, “Bu kadar popüler olmaları sizi rahatsız ediyor mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Tam tersine.” yanıtını verdi. Yavaş ve İmamoğlu’nun 2023’te daha farklı bir göreve aday olma ihtimali için de Kılıçdaroğlu “Bunu düşünmek kadar yanlış bir şey yok. Onlar şu anda belediye başkanı. Onların başarılı olması, onların yapılan anketlerde çok üstlerde çıkması, gönül ister ki cumhurbaşkanının da çok üstünde olsunlar, beni mutlu ediyor. Çünkü verdiğimiz mücadelenin artılarını görüyoruz. Aldığımız kararların ne kadar doğru olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.
Seçimlerden önce “CHP’li belediyeler gelirse sosyal yardımlar kesilecek.” diye kara propaganda yapıldığını ancak halkın sağduyusunun kazandığını söyleyen Kılıçdaroğlu, salgın sürecinde bütün engellemelere rağmen belediye başkanlarının toplumun her kesimine yardım götürdüğünü ifade etti.
CHP’ liderine, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Cumhurbaşkanı Erdoğan bir daha o göreve seçilemeyecek’ tespiti de soruldu. Kendisinin de aynı kanaatte olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin nereye gittiği belli. Rejim değişti malum, demokrasisi, yargısı, yürütme organı vesayet altında olan hatta parlamentosu vesayet altında olan ülkede yaşıyoruz. 20 Temmuz’dan sonra bir sivil darbe oldu. Tek adam vesayet rejimi var. Vesayet rejiminin başladığı 2018’de dolar 4 lirayken şimdi 6 liraya çıktı. Çeyrek altın 328 lirayken 661 liraya çıktı. Köprü geçiş ücretleri yüzde 179 oranında arttı. Bu vesayet süreci yönetiminde 2 milyon 281 bin kişi işinden oldu. Milli gelirimiz 100 milyar dolar düştü. Dünya ekonomisinde 17’nci sıradaydık, şimdi 19’uncu sıraya geriledik. Bu tablo ortadayken ve bu tablo doğrudan doğruya mutfağa yansımışken Erdoğan’ın gidici olması için özel bir çaba harcamaya gerek yok. Çünkü, kendi sonunu kendisi hazırlayan bir lider konumunda.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top