Kılıçdaroğlu, kurmayların istifasını kabul edecek

Kılıçdaroğlu, kurmayların istifasını kabul edecek
Geride kalan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde hedeflediği sonuçları elde edemeyen Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki seçim sonuçları ve yeni döneme dair senaryolar tartışılmaya devam ediliyor. Seçim sonuçlarıyla birlikte...

Geride kalan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde hedeflediği sonuçları elde edemeyen Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki seçim sonuçları ve yeni döneme dair senaryolar tartışılmaya devam ediliyor. Seçim sonuçlarıyla birlikte kurmay ekibin büyük bir bölümün değişeceği ve ardından il ve ilçe örgütleri için kurultay sürecinin başlatılacağı beklenen CHP’de gözler, yarın yapılacak Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) çevrildi.

Yarın yapılacak olan MYK toplantısının mevcut MYK’nın son toplantısı olabileceği belirtiliyor.

Mevcut MYK üyelerinin tamamı seçim akşamı “istifa edip, elinizi rahatlatalım” diyerek istifalarını sunmuşlardı. Ancak Kılıçdaroğlu, bunu “şu an için gerek yok” beklemeye almıştı. Kılıçdaroğlu’nun bekletme kararının gerekçesinin ise görevden alınacaklara kendisinin karar verme isteğiydi.

Edinilen bilgilere göre, yarınki toplantıda Kılıçdaroğlu’nun tüm MYK üyelerinin istifasını kabul edebileceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun bu düşüncesinin yarına kadar değişmemesi durumunda, beklemeye alınan istifaların tamamı kabul edilmiş olacak. Ancak görevden alınacak olan kimi MYK üyelerinin cumartesi günü yapılacak olan Parti Meclisi toplantısından sonra yeniden görevlendirebileceği öğrenildi.

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun beklemeye aldığı istifaları kabulüyle birlikte mevcut MYK üyelerinin büyük bölümünü yeniden atamayacağı ifade ediliyor.

Hafta başında yeni MYK

Yarın yapılacak olan toplantının ardından yeni kurmay ekip ise cumartesi günü yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında masaya yatırılacak. Bu toplantının ardından da hafta başında yeni MYK üyelerinin belirlenmesi bekleniyor.

Yeni kurmay ekip için CHP kulislerinde çeşitli senaryolar da dillendiriliyor. İddialara göre Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK için özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın birkaç isme MYK’de görev verecek.

Yine İmamoğlu’na yakın bir milletvekilinin de Meclis’te grup başkanvekili olabileceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun bu şekilde yönetim kademesinde bir “denge listesi” oluşturacağı değerlendiriliyor.

Öte yandan seçim sonuçlarının da kapsamlı olarak ele alınacağı toplantılarda, “hedeflere ulaşılmamış olmanın nedenleri” masaya yatırılacak. Bu nedenle toplantılarda yapılacak sunumlarla ilgili ayrıntılar da ortaya çıktı.

İki önemli sunumla sonuçlar masaya yatırılacak

Yarınki toplantıda Bilim, Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel tarafından seçimlerin siyasi sonuçlarıyla ilgili bir sunum yapılacak.

İkinci tur seçimlerinden hemen önce Onursal Adıgüzel’in istifası sonrasında Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Devrim Barış Çelik de seçim sonuçlarının teknik boyutlarıyla ilgili bir sunum yapacak.

Aynı sunumların cumartesi günkü Parti Meclisi toplantısında da yapılacağı öğrenildi. Bu sunumlarla birlikte Kılıçdaroğlu’nun “en geniş seçim değerlendirmesini” de cumartesi günkü PM toplantısında yapılacağı ifade ediliyor.