Kılıçdaroğlu örgütleri 7'ye bölecek

Kılıçdaroğlu örgütleri 7'ye bölecek
MYK'da örgütleri kendisine bağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgütleri 7’ye bölerek her bir bölgeye koordinatör atayacak.MYK’da değişikliğe giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Örgütlerden Sorumlu...

MYK'da örgütleri kendisine bağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, örgütleri 7’ye bölerek her bir bölgeye koordinatör atayacak.

MYK’da değişikliğe giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya yeni MYK’da yer vermeyerek örgütleri de kendisine bağlamıştı. Kılıçdaroğlu'nun, örgütleri 7’ye bölerek her bir bölgeye koordinatör atayacağı öğrenildi.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, her bölge için bir koordinatör atamayı planlayan Kılıçdaroğlu, seçeceği isimleri de parti içi dengeleri gözeterek atayacak.

İmamoğlu "İsim ver" önerisini geri çevirdi

Kılıçdaroğlu’nun özellikle güçlü bir şekilde “değişim” mesajı veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da isim önermesini istediği öğrenildi. Ancak, bundan sonraki süreçte Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket etmesi beklenmeyen İmamoğlu, bu öneriyi geri çevirdi ve herhangi bir isim önerisinde bulunmadı. Kılıçdaroğlu’nun birkaç gün içerisinde örgütlerle ilgili yeni bölge koordinatörlerini açıklaması bekleniyor.

“Kurultaya mevcut tüzükle gitmeyelim" talebi

Öte yandan, Olağan Kurultay takvimini açıklayan CHP’de kurultayın yerel seçimlerden önce yapılması ve ertelenmemesi yönündeki talepler de artık daha güçlü bir şekilde dillendirilmeye başladı. Kurultaya mevcut tüzükle gitmeyi doğru bulmayan eski il başkanları da bu konudaki taleplerini değerlendirmek üzere Cumartesi günü Ankara’da bir araya gelmeye hazırlanıyor. 43 eski il başkanının içerisinde yer aldığı Demokrasi ve Adalet Hareketi, Olağanüstü Tüzük Kurultayı ile delege seçiminin daha demokratik hale getirilmesini istiyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu da, son MYK toplantısında tüzükle ilgili bir çalışma yapılması talimatını vermişti.

Bu arada CHP’de örgütlerdeki hareketlilik de devam ederken mevcut il başkanları da toplantılar düzenliyor. İl yönetimi ve ilçe başkanları ile geçtiğimiz hafta bir araya gelen ve örgütten gelen “değişim” taleplerini Genel Merkez’e ileten Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara’da bir toplantı daha düzenledi. Edinilen bilgiye göre Akıllı, dün akşam Kırşehir İl Başkanı Hüseyin Çakmak, Konya İl Başkanı Bekir Yaman, Çorum İl Başkanı Ümit Er, Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Karaman İl Başkanı Ayşegül Yıldız, Nevşehir İl Başkanı Tayfun Ceylan, Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş ve Çankırı İl Başkanı Galip Ağaoğlu ile bir araya geldi. Toplantıda kamuoyunun “değişim” beklentisinin masaya yatırıldığı öğrenildi.