Kılıçdaroğlu: Planlama yapılıyor

Son Güncellenme Tarihi: Mart 14, 2023 / 09:48

14 Mayıs seçimine geri sayım sürerken siyasi partilerde seçim hazırlıkları ve ittifak görüşmeleri hızlanıyor. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun destek istemek için ziyaret etmesi beklenen partilerin başında HDP geliyor. T24’e konuşan Kılıçdaroğlu, “HDP’nin değerli Eş Genel Başkanlarıyla görüşeceğim. Arkadaşlarım planlamayı yapıyorlar,” dedi.

LİSTELER İÇİN TAM YETKİ
Siyasi partilerde bir yandan da milletvekili listelerinin hazırlanması için çalışmalar yürütülüyor. CHP Parti Meclisi’nin pazar günü yapılan toplantıda tam yetki verdiği Kılıçdaroğlu, hangi illerde, hangi listelerle seçime girileceği, kimlerin aday olup olmayacağına karar verecek. Verilen yetki kapsamında Kılıçdaroğlu, partisinin ittifak partileri lehine bazı bölgelerde seçime girmemesine de hükmedebilecek.

CHP’de aday belirleme süreci için sekiz kişilik komisyon kuruldu. T24’ün haberine göre Komisyonda; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek, PM üyesi Bülent Tezcan yer aldı.

‘Şero’ya söz verdi: Yaş mama lüks olmayacak
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Instagram hesabından CHP Genel Merkezi’nin kedisi ‘Şero’ ile partide çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Şero’ya son çalışmalarını anlattığını belirten Kılıçdaroğlu, “Şero’ya söz verdim. İktidara gelince yaş mamayı lüks olmaktan çıkaracağım,” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımına SP lideri Karamollaoğlu’ndan destek geldi. Instagram hesabından Kılıçdaroğlu’nu etiketleyenek video paylaşan Karamollaoğlu, “Tanıştırayım; bu da bizim Duman 🙂 Siyasetle pek ilgisi yok ama yaş mama konusunda Şero ile aynı fikirde olduğunu düşünüyorum,” diye yazdı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top