Kılıçdaroğlu sanatçılarla süreci değerlendirdi

Kılıçdaroğlu sanatçılarla süreci değerlendirdi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demet Akbağ, Levent Üzümcü, Mert Fırat, Hayko Cepkin gibi sanatçılarla bir video konferans toplantısı gerçekleştirerek sorunlarını dinledi.Candan Erçetin, Demet Akbağ,...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demet Akbağ, Levent Üzümcü, Mert Fırat, Hayko Cepkin gibi sanatçılarla bir video konferans toplantısı gerçekleştirerek sorunlarını dinledi.

Candan Erçetin, Demet Akbağ, Esen Aslandoğan, Mustafa Aksoy, Kenan Kocatürk, İlbay Kahraman, Ceniz Hakkı Zariç, İraz Yöntem, Mert Fırat, Emre Kınay, Sezai Aydın, Hayko Cepkin, Sercan Gidişoğlu, Levent Üzümcü, Burhan Şeşen, Metin Karataş, Bülent Forta, Orhan Alkaya ve Tuba Ataç'ın katıldığı toplantıda CHP lideri Kılıçdaroğlu, sanatçıların koronavirüs salgını döneminde yaşadığı sorunları dinledi.

BAŞKANLAR DA KATILDI

Toplantıda ayrıca, Genel Başkan Yardımcıları Gamze Akkuş İlgezdi ve Fethi Açıkel ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de hazır bulundu.

CAN GÜVENLİĞİ VURGUSU

Demet Akbağ sanatçılar olarak iki önemli taleplerinin olduğunu söyleyerek, “Öncelikle can güvenliği ve daha sonra ekonomik problemler. Can güvenliği tabii ki setlerle ilgili. Süreç başladığından beri meslek örgütleriyle birlikte bir takım kampanyalar düzenledik, duyurular yaptık meslektaşlarımızı bilgi sahibi yapmak adına. Setlerin durması için büyük bir çaba sarf ettik ve yüzde 90’ını da durdurduk. Ortalama 80-90 kişinin çalıştığı bir sette ve üstelik yaş aralığı neredeyse 1 ile 70 yaşında oyuncunun bir araya gelebildiği bir sette bu salgından etkilenmemek imkansız” dedi. Akbağ ayrıca oyuncuların kaçak çalıştırıldığını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.