Kılıçdaroğlu Soylu'ya sordu, Emniyet yanıtladı

Kılıçdaroğlu Soylu'ya sordu, Emniyet yanıtladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği 4 soruya Emniyet Genel Müdürlüğü yanıt verdi.Emniyet,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği 4 soruya Emniyet Genel Müdürlüğü yanıt verdi.
Emniyet, Kılıçdaroğlu’nun soruları için “Devlet umuruyla bağdaşmayan, açıkça fitne ve nifak içeren, terörle mücadele dahil tarihimizin en önemli başarılarına imza atan Emniyet Teşkilatımızı hedef alan iddiaların sürekli gündemde tutulmasını maalesef üzülerek izliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu’nun Soylu’ya sorduğu sorular şöyleydi:

1- Süleyman Soylu’nun ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu’ dediği operasyonda nasıl oldu da herkes serbest kaldı? İddianamede çıkarılan sanıklarla Soylu’nun oğlunun ne ilişkisi var? İstanbul Emniyeti Soylu’nun oğlunun aracını sanıklara kiraladığı için mi aradı?
2- Soylu’nun Türkiye’den gönderdik dediği Sırbistan’daki uyuşturucu çetesi lideri nasıl oldu da İstanbul’un göbeğinde kendine özel bir hayat kurdu, uyuşturucu faaliyetlerini yönetti, rakip çetesi elini kolunu sallayarak onu öldürdü?
3- Kolombiya’da yakalanan 5 ton kokainin gerçek sahibi kim? Soylu, Kolombiya’daki makamlarla işbirliğine neden direndi?
4- Mustafa Çalışkan ile ne derdiniz var? FETÖ ile uyuşturucu ile mücadele eden bu kişiyi neden bu konuma getiriyorsunuz?