Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na IŞİD’in suikast planı iddiası

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na IŞİD’in suikast planı iddiası
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, IŞİD'in "Türkiye Vilayeti" sorumlusu olmak iddiasıyla tutuklanan "Ebu Usame el Türki" kod adlı Kasım Güler hakkında dava açtı. Davanın eklerinde Güler'in 74 sayfalık itirafları yer aldı. DW...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, IŞİD'in "Türkiye Vilayeti" sorumlusu olmak iddiasıyla tutuklanan "Ebu Usame el Türki" kod adlı Kasım Güler hakkında dava açtı. Davanın eklerinde Güler'in 74 sayfalık itirafları yer aldı. DW Türkçe'nin ulaştığı itiraflarda, IŞİD'in Türkiye'de yaptığı ve yapmayı planladığı eylemlerin ayrıntıları yer aldı. Güler, IŞİD'in "Türkiye'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, LGBTİ+ bireyler, Kapadokya'da turistleri taşıyan hava balonları, Zöhre Ana Cemevi, Adana'da İncirlik Üssüne saldırı planladığını" söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI TALİMATI NUSRET YILMAZ’DAN
2017'de Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü sırasında Kocaeli'nde bir IŞİD üyesi, araçla saldırı girişimi yapmak isterken yakalanmıştı. Kasım Güler'in ifadesinde bu olayın ayrıntıları da anlatıldı: "2017 yılıında Deyrezor bölgesinde bulunan Ebu Yusuf kod Ömer Yetek isimli şahıs, Kayseri'de eylem yapmak isteyen birkaç gencin olduğunu söyleyerek iletişim numaralarını kendisine verdiğini Nusret Yılmaz bana söyledi. Daha sonra Nusret Yılmaz bu şahıslarla görüştüğünde eylem yapmaya hazır olduklarını bildirdiler. Nusret Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu'nun Adalet Yürüyüşü sırasında Kılıçdaroğlu'nun da içerisinde bulunduğu kalabalığın üzerine araç sürmek suretiyle gerçekleştirilmesini bizzat planladı ve Emni Hariç'ten (Örgütün Dışişleri Bakanlığı) bu eylem için onay aldı. Eylemi gerçekleştirecek kişiler Kayseri ilinde minibüs tipi bir araç kiraladılar ancak eylemi gerçekleştirecekleri sırada yakalandılar."

ILICALI VE İMAMOĞLU’NA SUİKAST PLANI
IŞİD'in Türkiye sorumlusu Kasım Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na örgütün suikast planladığını da itiraf etti. 2020 yılında Hattap kod adlı Ömer'in TV 8'in sahibi Acun Ilıcalı'ya yönelik bir eylem yapmak istediğini kendisine bildirdiğini anlatan Güler, şunları aktardı: "Talebi olumlu değerlendiren Şahap Variş, bir de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekem İmamoğlu'na silahlı saldırıda bulunması talimatı verdi. Bunun üzerine Hattap kod adlı Ömer, elinde bulunan kaleşnikof silahın iyi olmaması nedeniyle 1-2 tane daha silah gönderilmesini istedi. Bu silahlar henüz gönderilmeden önce Hattap kod adlı Ömer bize İstanbul'da polis aracına yapılan bir silahlı saldın videosu göndermişti. Daha sonra Hattap, bize gönderdiği risalede Acun Ilıcalı'nın yüksek seviyede korunması, Ekrem İmamoğlu'na yapılacak eylemin medyaya düşmesi nedeniyle bu eylemleri gerçekleştiremediğini bildirdi."