Kılıçdaroğlu yangın bölgesinde ‘TOKİ ve AFAD borçlandırırsa 11 CHP’li başkan üstlenecek’

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 28, 2021 / 11:19

Muğla’da büyükşehir belediye başkanları toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangından etkilenen vatandaşlara yapılacak konutlar nedeniyle belli bir miktar borçlandırılacağı yönünde bir bilgi aldıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Vatandaşlarımız herhangi bir şekilde borçlandırıldığında biz 11 Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşa yüklenen bu borcun tamamını yükleneceğiz. Bunu hükümet yaparsa mutlu oluruz.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu yangın bölgesindeki köylülerin zararını da CHP’li belediyelerin karşılayacağını söyledi, “Telef olan hayvanlar varsa tümü karşılanacak. Beyaz eşya varsa tespit edilip karşılanacak. Arı kovanları karşılanacak, zeytin fidanı talebi var. Bu taleplerin tamamı Belediye Başkanlarımız tarafından karşılanacak.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu orman yangınları sırasında sık sık gündeme oturan THK’nın da bir an evvel filo kurarak ayağa kalmasını istediklerini söyledi.

‘AFGAN SIĞINMACILARI SARAY’A AL’

Kılıçdaroğlu, gündemdeki yerini koruyan Afgan mülteci akınına ilişkin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi. Kılıçdaroğlu, “Resmi rakamları Sayın Erdoğan açıkladı. İyi de bu insanlar nasıl geldi? Gayriresmi rakamları da açıkladı. Peki bu insanlar nasıl geldi? Acı olan ne biliyor musunuz? Sınırlarımızın yol geçen hanına döndüğünü bizzat Erdoğan’ın açıklaması. ‘Gayriresmi şu kadar kişi geldi.’ Ne demek ya? Hani kuş uçsa görüyorduk. 2 bin 500 kilometrelik yolu katedip, kendi ülkesinden Türkiye’ye gelen bir düzeni, bir anlayışı, bir göçü, bir sığınmacı olayını kabul etmiyoruz. Eğer çok istiyorsa tamamını sarayına alsın. Saray nasıl olsa çok geniş. Bahçesi de geniş. Sığınmacıların tamamını oraya alsın. Afgan sığınmacıları. Çıkabilecek sorunlar konusunda endişeliyiz.”

TROL GİBİ KONUŞMUŞ CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün kendisine yönelik “Yalan makinesi, şaklaban” ifadelerini kullandığı konuşmasına, “Küfürbaz trolleri yetmemiş olacak ki, kendisi bir trol gibi

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top