Kılıçdaroğlu yeniden CHP’nin genel başkanı

Kılıçdaroğlu yeniden CHP’nin genel başkanı
Kurultayın ilk gününde Genel Başkanlık seçimi vardı. Kurultay öncesi üç isim, Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner ve Tolga Yarman da adaylıklarını açıkladılar ancak 68 delegeden destek bulamadıkları için yarışa katılamadılar....

Kurultayın ilk gününde Genel Başkanlık seçimi vardı. Kurultay öncesi üç isim, Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner ve Tolga Yarman da adaylıklarını açıkladılar ancak 68 delegeden destek bulamadıkları için yarışa katılamadılar. İlhan Cihaner kendilerine destek vermek isteyen delegelerin engellendiğini iddia etti. Seçime tek aday olarak giren Kemal Kılıçdaroğlu 1251 delegenin oyu ile yeniden Genel Başkan seçildi.
Kılıçdaroğlu böylece aday olarak katıldığı 6. Kurultay’da da Genel Başkan seçilmiş oldu.
Kurultayda Genel Başkanlık için yarış olmayınca gözler parti yönetimi için yapılacak yarışa çevrildi. Kurultayın ikinci gününde 52 kişilik PM için seçim yapılacak. Çarşaf liste yöntemiyle yapılacak seçim için Kılıçdaroğlu’nun, belli isimleri işaret edeceği, 75 kişilik anahtar liste hazırladığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, bu listeyi oluştururken, il başkanları ve belediye başkanları ile görüştü. PM’de Anadolu temsiliyetinin artması, daha az bilinen ancak genç, dinamik isimlere de yer verilmesi bekleniyor.

Millet ittifakına “Dostlarımız” vurgusu

Kılıçdaroğlu, bu sorun başlıklarını, kuryelerle, özgürlüğünden ödün vermeyen gençler, apartman görevlileri her gün şiddete uğrayan kadınlarla çözeceklerini belirtti. CHP lideri, daha sonra yeniden “dostlarımızla çözeceğiz” ifadesini kullanarak, “Bu sorunları Millet ittifakını oluşturan dostlarımızla çözeceğiz. Önümüzdeki ilk seçimlerde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız. Firavunların iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Her firavunun bir Musası, her Davut’un bir İbrahim’i vardır. Kibir ve öfkeyle bakmayacağız. İkinci yüzyıla çağrı beyannamesini bunun için hazırladık” vurgusu yaptı.