Kılıçdaroğlu: YKS tarihinin değişmesi için çalışacağız

Kılıçdaroğlu: YKS tarihinin  değişmesi için çalışacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin yeniden öne alınmasının hiçbir mantığı olmadığını söyledi. CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, üniversiteye...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin yeniden öne alınmasının hiçbir mantığı olmadığını söyledi. CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, üniversiteye hazırlanan öğrencilerle video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Erteleme kararını YÖK’ün aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu karar üzerine bütün gençlerin kendilerine yeni tarihe göre programladığını aktardı. Yeni değişiklikle her şeyin altüst olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, yapılan uygulamayı hiçbir eğitimcinin doğru bulmadığını ve bunun tamamen siyasi bir karar olduğunu ifade etti.
MÜCADELE VERECEĞİZ
“Çocukları üniversite sınavına girmeyen kişilerin aldığı karar böyle olur” diyen Kılıçdaroğlu, “Eğer çocukları üniversiteye hazırlık aşamasında olsaydı onların, o çocuklar babalarına isyan edecekti.” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu öğrencilere, “Biz tarihin değişmesi konusunda yine mücadelemizi yapacağız ama siz özel bir beklenti içinde olmadan, ne yaparlarsa yapsınlar, sınavda başarılı olma kararlılığınızı her ortamda gösterin” mesajını verdi.