Kılıçdaroğlu’na Açık Mektup

Son zamanlarda, oyunlarını bozdum, sözünü sizden sıkça duyduk. Bence, oyunbozan olmayın, oynayın ve kazanın.. Dost acı söyler.. En son söyleyeceğimi ilk başta söyleyim. Rakibiniz siyasi satrancı çok güzel oynuyor. Siz bu oyunu ya bilmediğinizden, ya da her hamlenizde başkalarının ne diyeceğine kafanızı takmaktan, bir türlü şah mat diyemiyorsunuz.
On yedi yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, ülkenin bugünkü durumundan siz mesulsunuz derken son derece haklısınız. Ama ben de, on yıldır ana muhalefet partisi başkanısınız, ülkeyi bu derece kötü yöneten iktidarı sarsamadınız, CHP oylarını arttıramadınız derken haklıyım.
İktidar, zaman zaman, Allah herkese böyle muhalefet versin diyerek sizleri alaya aldı. Oysa, Allah her muhalefete böyle iktidar nasip etsin diyorum ben… Gerek iç, gerekse dış politikada fahiş hatalar yapan, ekonomiyi batma noktasına getiren iktidar, güçlü bir muhalefet için kolay yutulur lokma olmalıydı.
Sayın Kılıçdaroğlu, size altın tepsi ile sunulan, hadi haksızlık etmeyim, bir kısmını da kendinizin yarattığı şansları, maalesef, kullanamadınız.
Çok detaya girmeden birkaç örnek vereyim. Gezi, tarihimizin en etkili demokratik sivil toplum direnişi idi. Bu direnişe sahip çıkarak, lideri olmak sorumluluğunu üstlenemediniz. Toplumdaki heyecan ve ruhu yaşatamadığınız gibi, hareketin çapulcu bir başkaldırı olarak görülmesi ve durdurulmasını önleyemediniz. 15 Temmuz’da, iktidarın dümen suyuna girerek Yeni Kapıya gittiniz, Türkiye’nin en kara gününün kutlanmasına destek verdiniz. Belediye seçimlerindeki başarınız yadsınamaz. Büyük desteğini aldığınız HDP ile işbirliğini bir türlü kabul edip savunamadınız.
Örnekleri çoğaltmadan günümüze geleyim. Ayasofya.. Müze olarak kalmalıdır demekten çekindiniz. Hatta, cami yapın destekleriz dediniz. Sonra da ATATÜRK savunuculuğu yaparak, bu hatanızı düzeltmeye çalıştınız.
Sayın Kılıçdaroğlu, özde savunamadığınız hiç bir konuda sözle rakibinize üstünlük sağlayamazsınız.
Fetöcü derler, terörist derler, din düşmanı derler endişeleri ile bu satranç oyununda rakibinizi mat edemezsiniz. Sadece oyunbozan olursunuz.. Bu oyunbozanlığınız, rakibinizi ilelebet iktidar yapar, sizi de ilelebet muhalefette bırakır.
Bir CHP seçmeni olarak, sadece ülkemi düşünüp, bu mektubu yazma zorunluluğunu görev bildim. Amacım sizi incitmek değil. Hala tek umudum siz ve partim. Bu umudu boşa çıkarmamanız dileklerimle saygılarımı sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Atilla Kıyat Arşivi