Kılıçdaroğlu'na işten atıldığını söyleyen kişinin İBB çalışanı olmadığı öğrenildi

Kılıçdaroğlu'na işten atıldığını söyleyen kişinin İBB çalışanı olmadığı öğrenildi
Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YouTube kanalı BaBaLa TV'de Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü yaptığı "Mevzular Açık Mikrofon" programına katıldı ve karşıt görüşlü...

Millet İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YouTube kanalı BaBaLa TV'de Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü yaptığı "Mevzular Açık Mikrofon" programına katıldı ve karşıt görüşlü gençlerin sorularını yanıtladı. Programda, Ekrem İmamoğlu Başkan olduktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) atıldığını iddia eden kişinin, İBB'nin sürekli çalışanı olmadığı öğrenildi. Aynı zamanda daha önce AKP teşkilatlarında bulunmadığını söyleyen bir başka kişinin de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla fotoğrafları ortaya çıktı.

TIKLAYIN: Kılıçdaroğlu’nun katıldığı “Mevzular Açık Mikrofon” yayımlandı

Programa katılanlar arasında bir kişi, Kılıçdaroğlu'na, "CHP'li belediye başkanı bir işçinin işine son verirse, o işçi kardeşim beni bulacak, ben seni işe yeniden yerleştireceğim" sözlerini hatırlattı ve "Sadece İBB'de 10 binin üzerinde işçi kovuldu. Bunu CHP yönetimi yaptı. Ben onlardan biriyim" dedi.

"Bizde tek kriter; Liyakattir"

Bunun üzerine İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve bu kişinin İBB çalışanı olmadığını belirtti. Ongun, şu ifadeleri kullandı:

Bu soruyu soran kişi İBB çalışanı değildir. Özel bir şirket elemanıdır. Şirketi ihaleyi alamadığı için işi sona ermiştir. Abisi iletişim ofisimizde çalışmakta, amcasının oğlu da zabıta personelimizdir. 4 yıldır onlarla birlikte uyumla çalışıyoruz. Bizde tek kriter; Liyakattir.

Kılıçdaroğlu: En büyük yalnızlığı bu konuda hissediyorum

Yine aynı programda Kılıçdaroğlu'na soru soranlardan biri, bu seçimden önce AKP teşkilatlarında hiç bulunmadığını ifade etti. Ancak sosyal medyadaki paylaşımlarına bakıldığında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birden fazla kez fotoğraf çektirdiği görüldü. Bu durumun sosyal medyada tepki toplaması üzerine Kılıçdaroğlu bir paylaşım yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Soru soran gençlere, “AK Partili değilim dedi ama fotoğrafı çıktı” vb. paylaşımları durdurun. Cesaret gösterip o salona geldiler; insan kendini nasıl tanımlıyorsa, hissediyorsa, odur. En büyük yalnızlığı bu konuda hissettiğimi de söylemek zorundayım. Bırakın kavga dilini gençler."