Kılıçdaroğlu’na linç davası: “Düşseydik bizi tekmelerle öldürürlerdi”

Kılıçdaroğlu’na linç davası: “Düşseydik bizi tekmelerle öldürürlerdi”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere yönelik linç girişimi davasının 5. duruşması Ankara- Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada akıl kısıtlılığı olan sanık Ramazan Onbaşı’nın ifadesi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere yönelik linç girişimi davasının 5. duruşması Ankara- Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada akıl kısıtlılığı olan sanık Ramazan Onbaşı’nın ifadesi alındı. Onbaşı, hakimin “Kılıçdaroğlu’nu tanıyor musun?” sorusuna, “Geberse ne olur, gebermese ne olur?” diye yanıt verdi.

“EVİ YAKIN DİYE BAĞIRMADIM”
Sanık Sevim Gölyeri, “Ben evi yakın diye bağırmadım, ben anaları yaktı, evlatları yaktı diye bağırdım” diye kendisini savundu.

“ASKERLERİMİZİ ÖLDÜREN O’ İFADESİYLE NEYİ AMAÇLIYORSUN?”
Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün de hakimin görüntü kayıtlarından aktardığı “Bizim askerlerimizi öldüren suçlu o’ ifadesiyle neyi amaçlıyorsun?” sorusuna “Ben öyle bir şey demedim” yanıtını verdi.

EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ KORAY ASLAN DİNLENDİ
Kılıçdaroğlu’nun, saldırının olduğu dönem koruma müdürlüğünü yapan emekli emniyet müdürü Koray Aslan tanık olarak dinlendi:
“Araçtan indiğimizde protestolar başlamıştı. ‘Bay Kemal dışarı. PKK dışarı’ şeklinde. Katıldığım en kısa cenaze namazıydı. İmamlar bile kaçar haldeydi, dua bile okunamadı. Alttan, üstten öyle tekmeler yedik ki. Genel Başkan düşmesin diye kendisini tuttum. Düşersek kalkamazdık. Etrafımıza 20-30 jandarma gelse böyle olaylar yaşanmazdı. Düşseydik kalkamazdık sözünden amacım düşseydik, biz orada ölürdük. Bizi tekmelerle öldürürlerdi.”

Sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının devamına, görevsizlik talebinin reddine karar veren hakim, duruşmayı 10 Mart 2022’ye erteledi.