Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye ‘köprü’ yanıtı: Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin?

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye ‘köprü’ yanıtı: Sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücretine gelen eleştirilere ilişkin yaptığı konuşmada...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin Çanakkale Köprüsü’nün geçiş ücretine gelen eleştirilere ilişkin yaptığı konuşmada muhalefeti hedef alarak yaptığı, “Eğer köprüden geçmem diyorsanız buyurun denize atlayıp yüze yüze karşıdan karşıya gidip gelebilirsiniz” açıklamasına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Tek bir sorum olacak, sen barajı geçemeyince nereye yüzeceksin?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

AZ KALDI MERAK ETMEYİN
“Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin yargılamaları vardı. Haksız hukuksuz bir şekilde avukatlar, öğrenciler çıkarıldı, hâkim terk etti. Tam bir garabet yaşandı. Emekli amiraller yargılandı. Montrö’nün önemini vurgulayan amiraller yargılanıyorlardı. Yargılansınlar. Onlar dik ve onurlu görev yaptılar çalışırken. Emekliliklerinde de aynı duruşu sergiliyorlar. Yıllardır içeride olan askeri öğrencilere de selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz. Az kaldı merak etmeyin, diyoruz. Osman Kavala var, Demirtaş var. Bugün AK Parti’den de ‘AİHM kararlarına uymamız lazım’ diye sesler gelmeye başladı, daha da yükselirse mutlu oluruz.

FURKAN VAKFI AÇIKLAMASI
Gösteri yapmak, hak aramak; her demokraside olması gereken kurallardan birisidir. Furkan Vakfı; seversiniz sevmezsiniz, katılırsınız katılmazsınız. Onlar da yürüyüş yapmak istiyorlar. Orantısız güç kullanıldı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez başörtülü kadınlar bu kadar ağır bir zulümle karşı karşıya kaldılar. İktidarımızda; herkesin düşüncesine, kimliğine, yaşam tarzına saygı göstereceğiz.”